Πολιτική

«Όλος ο διπλωματικός κόσμος στο πλευρό της Ελλάδας» διαμηνύει ο Γεραπετρίτης

«Είναι προφανές ότι όλος ο διπλωματικός κόσμος, οι περιφερειακές δυνάμεις, οι διεθνείς οργανισμοί όπως η ΕΕ αλλά και η Αμερική έχουν συνταχθεί με τις ελληνικές θέσεις και καλούν την Τουρκία να αποσύρει το Oruc Reis και τα πολεμικά πλοία που το συνοδεύουν από την περιοχή» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ  και αναφερόμενος στο σημερινό έκτακτο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ τόνισε πως η Ελλάδα αναμένει τη σαφή στήριξη της ΕΕ στις ελληνικές θέσεις, αν και σημείωσε ότι αυτό δεν είναι το αρμόδιο όργανο για να επιβάλει κυρώσεις.

Όπως εκτίμησε, υπάρχουν κυρώσεις στο τραπέζι, αλλά είναι κάτι που θα τεθεί και στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στις 27 Αυγούστου.

Παράλληλα τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Τουρκία δεν έχει απολύτως κανένα διπλωματικό έρεισμα. «Έχει καταφέρει με την επιθετική της στρατηγική να απολέσει και την παράσταση ισχύος που διαθέτει στην Ανατολική Ευρώπη, αλλά ακόμη και εάν υπήρξε κάποια στιγμή ένα ίχνος διπλωματικής αξιοπιστίας  έχει απολεσθεί και αυτό» σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa