Κοινωνία

Όλο και πιο κοντά το Πάσχα στην… πόλη! Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις!

Το γεγονός ότι από τη μία πλευρά οι ειδικοί εμφανίζονται αρνητικοί για να επιτραπούν οι μετακινήσεις, αφού το επιδημιολογικό φορτίο λόγω του κορωνοϊού παραμένει υψηλό και από την άλλη η πίεση που συνεχίζει να δέχεται το ΕΣΥ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει τουλάχιστον και το επόμενο 15νθήμερο το «όχι» στις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση από την κυβέρνηση και αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωσή της.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, αναζητείται έστω και την τελευταία στιγμή μία μέση λύση, με γνώμονα πρώτα την ασφάλεια της δημόσιας υγείας, για τις ημέρες του Πάσχα, καθώς είχε δημιουργηθεί η προσδοκία της ελεύθερης μετακίνησης από νομό σε νομό και μία πιθανή ματαίωση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Στην κυβέρνηση αναμένουν τις εκτιμήσεις και τις εισηγήσεις των ειδικών προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις, με τις εκτιμήσεις δείχνουν ότι η ιδέα για Πάσχα στο χωριό απομακρύνεται.

Σημειώνεται πάντως ότι στο τραπέζι των προτάσεων είναι και το σενάριο των μετακινήσεων εντός του ίδιου νομού.

Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, το μεσημέρι της Δευτέρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ζήτησε να μην προτρέχουμε. Οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν εντός της εβδομάδας, αφού αξιολογηθούν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, δήλωσε, προαναγγέλλοντας πως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις, επίσης μέσα στην εβδομάδα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa