Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα μπει σε διαβούλευση η πρόταση της κυβέρνησης για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αποφασίστηκε  στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό, ενώ θα συγκληθεί Κεντρική Επιτροπή μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Μαΐου με θέμα την αυτοδιοίκηση, αλλά κυρίως για το μεταμνημονιακο πλαίσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr κατατέθηκαν σκέψεις από την τάση των «53» η συζήτηση για την έξοδο από τα Μνημόνια να πάρει έναν συνεδριακό χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί  συγκεκριμένες αποφάσεις.

Όπως αναφέρθηκε, το νέο σύστημα προϋποθέτει τις συναινέσεις και προγραμματικές συνθέσεις και πως η απλή αναλογική είναι πάγια θέση  της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων, ενώ διαμορφώνει μια κουλτούρα συνεργασιών.

Τα μέλη της πολιτικής γραμματείας ανέφεραν πως οι αντιδράσεις που έχουν ακουστεί ενάντια στην πρόταση είναι προσχηματικές και επιτέθηκαν στην Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με πηγές, εκτός από την αυτοδιοίκηση παρουσιάστηκε, από τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση, το κείμενο που στάλθηκε από την κυβέρνηση στους θεσμούς, το περίφημο αναπτυξιακό σχέδιο.

Όπως αναφέρουν, κεντρικό σημείο είναι οι εργασιακές σχέσεις και η αύξηση της απασχόλησης και πως θα γίνουν με αλλαγές που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα.

Σχολιάστε ...