Παρασκηνιακά

Όσα με ξεχωριστή σημασία δεν έπιασαν οι κάμερες στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων

Πέρα από το περιεχόμενο των προγραμματικών και τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών,στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής κατεγράφησαν ορισμένα περιστατικά που μπορεί να μην εμπίπτουν στο λεγόμενο «πυρήνα» της κεντρικής πολιτικής, πλην όμως αποτελούν σαφή δείγματα αναφορικά με το τι πρόκειται να δούμε το προσεχές διάστημα.

Συμβάντα που μπορεί να μην αποτυπώθηκαν από τις τηλεοπτικές κάμερες, πλην όμως έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Δεν πέρασε απαρατήρητο ότι ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα της Ολομέλειας για να παρακολουθήσει τις ομιλίες όλων των πολιτικών αρχηγών, δείχνοντας σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Δεν διέλαθε της προσοχής ότι στην έκκληση του πρωθυπουργού να χειροκροτήσουν άπαντες «το γεγονός ότι το αποκρουστικό ναζιστικό μόρφωμα εξοβελίστηκε οριστικά από τον Ναό της Δημοκρατίας, γιατί δεν ανήκε ποτέ εδώ», ανταποκρίθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ. Οι συνάδελφοί τους από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ απλώς κοιτούσαν τον πρωθυπουργό στο βήμα του ομιλητή.

Βασικά κυβερνητικά στελέχη της προηγούμενης περιόδου, εντοπίστηκαν να κάθονται μοναχικά (σαν απομονωμένα) στα «ορεινά» έδρανα. Η περίπτωση του κ. Ν. Παππά είναι χαρακτηριστική. Μπροστά και δίπλα στον κ. Τσίπρα ήταν ο κ. Ευκλ.Τσακαλώτος και η κυρία Ολγα Γεροβασίλη.

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης ήταν από τους πρώτους που εισήλθαν στο χώρο της συνεδρίασης και από τους λίγους που παρακολούθησαν το σύνολο των εργασιών-ομιλιών.

Οι κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και Α. Λοβέρδος, συνοδοιπόροι κάποτε εντός ΠΑΣΟΚ, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, αντάλλαξαν θερμό χαιρετισμό, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προσεγγίζει τα έδρανα του ΚΙΝΑΛ για να συναντήσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου εθεάθη να σημειώνει διαρκώς –και όσο μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης- στο τάμπλετ με το ειδικό στυλό. Πολλοί εκ των πολιτικών αρχηγών και ορισμένων, ελαχίστων, βουλευτών κρατούσαν σημειώσεις όσο ο πρωθυπουργός ήταν στο βήμα του ομιλητή. Αλλά ο κ. Παπανδρέου έγραφε μάλλον τα περισσότερα.

Ο κ. Π. Πικραμμένος σε μια από τις σπάνιες για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό –έτσι όπως το βιώσαμε τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- στιγμή, ανασηκώθηκε με μεγάλη ευγένεια και ελαφρώς υποκλίθηκε απευθύνοντας έτσι χαιρετισμό στην κυρία Μαριέττα Γιαννάκου που εκείνη τη στιγμή, περνούσε μπροστά από τα υπουργικά έδρανα για να αποχωρήσει από την Ολομέλεια.

Η μεγάλη πλειοψηφία των «γαλάζιων» ήταν παρόντες έως το τέλος της συνεδρίασης,καθώς φαίνεται ότι επί του παρόντος τουλάχιστον, έφθασε το μήνυμα του πρωθυπουργού πως δεν θα είναι επιτρεπτό το φαινόμενο των άδειων εδράνων.

πηγή Lykavitos.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa