Άρθρα Λουκάς Γεωργιάδης

Όταν δεν έχουν τσίπα και μπέσα…

Η τσίπα και η μπέσα, δηλαδή το φιλότιμο και ο λόγος, αποτελούν ή πρέπει να αποτελούν στοιχεία της καθημερινότητας ενός φυσιολογικού και κανονικού ανθρώπου. Πολύ περισσότερο τα στοιχεία αυτά πρέπει να αφορούν έναν πολιτικό, ο οποίος αν μη τι άλλο, οφείλει να έχει λόγο αλλά και τα… καρύδια για να παραιτηθεί όταν έχει αποτύχει.

Η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τη… γνήσια έκφραση της αποτυχίας και στα πρόσωπα σχεδόν όλων των στελεχών της αντανακλάται η οικονομική, κοινωνική, ηθική, εκπαιδευτική και πολιτισμική χρεοκοπία της χώρας. Πολλοί εξ΄ αυτών συμμετείχαν σε ό,τι πιο μίζερο και αντι-δημιουργικό υπήρξε στη Μεταπολίτευση. Λειτούργησαν ως τυχοδιώκτες και επομένως δεν περιμέναμε να παραιτηθούν. Δεν είναι κορόιδα. Σήμερα εξαργυρώνουν τους… αγώνες που έδωσαν στο πεζοδρόμιο προκειμένου να πετύχουν κάτι καλύτερο για την πάρτη τους! Πούλησαν… φύκια για μεταξωτές κορδέλες, είπαν τα πιο αναίσχυντα ψέματα, κατέστρεψαν και διέλυσαν. Προκάλεσαν ένα τεράστιο οικονομικό κόστος και δυστυχώς έκαναν τα πάντα για τον εκχυδαϊσμό της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί ό,τι το χειρότερο πέρασε από τη χώρα. Είπαν ότι θα… καταργήσουν τα μνημόνια και μας «φόρτωσαν» ένα τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο προκαλώντας ζηιμά άνω των 200 δισ. ευρώ. Το πλέον εξοργιστικό είναι να βλέπεις αυτούς τους τύπους να κατηγορούν «τους άλλους που κυβερνούσαν 40 χρόνια», ενώ είναι ακριβώς τα ίδια πρόσωπα που συμμετείχαν στο χυδαίο πάρτι του κρατισμού, το οποίο μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Είναι αυτοί που αν είχαν λίγο φιλότιμο θα έπρεπε όχι απλά να παραιτηθούν από υπουργοί, βουλευτές ή αξιωματούχοι, αλλά να έχουν εγκαταλείψει και τη χώρα! Αν μη τι άλλο, υπάρχουν τόσες χώρες για να πάνε να ζήσουν… παραδεισένια. Μεταξύ των… προτάσεων η Βενεζουέλα, η Βολιβία και η Βόρεια Κορέα!

Δυστυχώς, περιμένουμε από ανθρώπους που δεν δίστασαν να παίξουν τη χώρα στα ζάρια, να έχουν τσίπα και μπέσα. Είναι όλοι τους «ευκολάκια». Όλα όσα λένε ισχύουν αλλά από την αντίθετη πλευρά. Είναι προβλέψιμοι και ταυτόχρονα εξοργιστικοί. Απολαμβάνουν τα οφέλη της εξουσίας, γιατί δεν πρόκειται να τα ξαναδούν οι περισσότεροι. Πέτυχαν τον στόχο τους. Είπαν ψέματα, λειτούργησαν ανεύθυνα για να δείξουν στον λαό ότι είναι… επαναστάτες και τελικώς το μόνο που θα αφήσουν φεύγοντας είναι μια τεράστια οικονομική ζημία για πολλές δεκαετίες και έναν γενικευμένο εκμαυλισμό συνειδήσεων και απαξίωση των θεσμών. Δύσκολο πράγμα η τσίπα και η μπέσα. Ξέρουμε όμως τώρα και πόσο μας κοστίζουν. Μας το έμαθαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ…

Λουκάς Γεωργιάδης

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER