Υγεία

Όταν δουλεύει το μυαλό! Καλλυντικά από… κουκούτσια σταφυλιών!

Ο λόγος για την οινολόγο Ευαγγελία Σωτηροπούλου, η οποία αποδεικνύει ότι το σταφύλι και το αμπέλι δεν παραπέμπουν μόνο σε κρασί.

Έχοντας δουλέψει και σε οινοποιεία στο κομμάτι της παραγωγής και στο εργαστηριακό κομμάτι, η κ. Σωτηροπούλου ανακάλυψε ένα νέο τρόπο αξιοποίησης των υποπροϊόντων του σταφυλιού, που τα μετασχηματίζει σε κάτι που έχει αξία.

«Η σύλληψη της ιδέας έγινε όταν είδα τις ευεργετικές ιδιότητες του συγκεκριμένου ελαίου που πέρα από την αντιοξειδωτική του δράση είναι πολύ ενυδατικό, βοηθάει στην αναδόμηση της επιδερμίδας,  οπότε πειραματίστηκα, ήθελα να φτιάξω κάτι ώστε να έχει το συγκεκριμένο συστατικό» επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ξεκινώντας από τους «πειραματισμούς» στα σαπούνια με βάση το γιγαρτέλαιο και αφιερώνοντας περίπου δύο χρόνια σε αυτή τη διαδικασία, η κ. Σωτηροπούλου αναζήτησε στη συνέχεια το «μονοπάτι» της επιχειρηματικότητας.

«Άρχισα να προσπαθώ να βρω λύσεις για την επιχειρηματικότητα, παρακολούθησα ένα σεμινάριο του Καποδιστριακού  από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών, το οποίο με βοήθησε να κάνω τα πρώτα μου βήματα πάνω στην επιχειρηματικότητα και αποφάσισα να το ξεκινήσω ως ιδέα», τόνισε η κ. Σωτηροπούλου.

Τον Μάρτιο του 2018, τα προϊόντα της κ. Σωτηροπούλου κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση σε μια ανταγωνιστική, όπως τη χαρακτηρίζει η ίδια, αγορά. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, η επιχειρηματική της ιδέα βραβεύεται, καθώς αναδεικνύεται ως η καλύτερη του τέταρτου κύκλου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» του Εργαστηρίου Επενδυτικών Εφαρμογών και το Κέντρου Καινοτομίας και Έρευνας του ΕΚΠΑ.

Η ιδέα της σειράς περιποίησης «OinoSporos» προέκυψε από την ερευνητική εργασία της στο ΕΚΠΑ, με πεδίο έρευνας το γιγαρτέλαιο (λάδι από το κουκούτσι του σταφυλιού) από ελληνικές ποικιλίες με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ελαίου στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης.

Η σειρά περιποίησης περιλαμβάνει σαπούνια, ενυδατική κρέμα σώματος, άλατα και έλαια σώματος και βάλσαμο χειλιών. Τα προϊόντα περιέχουν φυτικά συστατικά, συμβατά με την επιδερμίδα και παρουσιάζουν θεραπευτικές ιδιότητες για όλο το σώμα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa