Κοινωνία Σε πρώτο πλάνο

«Όχι» από τον Εισαγγελέα στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα

Στα Δικαστήρια Βόλου βρέθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προκειμένου να συζητηθεί το αίτημά του για νέα τετραήμερη άδεια. Για τη συγκεκριμένη άδεια έχει εκφράσει αντιρρήσεις ο αρμόδιος Εισαγγελέας πρωτοδικών Βόλου, όταν αυτή συζητήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου. Η αίτηση προκειμένου να του χορηγηθεί η 7η τακτική άδεια, έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος διαφοροποίησε την ψήφο του σε σχέση με τις προηγούμενες 6 φορές.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα Ιώαννα Κούρντοβικ, αυτό συνέβη «υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου», καθώς ο εισαγγελικός λειτουργός φέρεται να έκανε «επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου».

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου, όπου κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του σύμφωνα με τη συνήγορό του, ενώ η ακρόασή του τελείωσε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε πίσω στις φυλακές Κασσαβέτειας. Η απόφαση του τριμελούς Δικαστικού Συμβουλίου Εκτέλεσης Ποινών αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της κας Κούρτοβικ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει υποβάλλει αίτηση προκειμένου να μην εργάζεται στους φούρνους της φυλακής για να επωφεληθεί άλλος κρατούμενος από την ευνοϊκή ρύθμιση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε ακόμη ότι την προηγούμενη Πέμπτη , ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας, προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων.

Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa