Κοινωνία

«Όχι» από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην αναστολή των πλειστηριασμών

Συμβούλιο Της Επικρατείας

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση που είχε υποβληθεί για την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς που είχε καταθέσει η συμβολαιογράφος Ελένη Καραγεωργοπούλου με δικηγόρο την πρόεδρο του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κωνσταντίνο Ζηκογιάννη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως δε συντρέχει λόγος αναστολής, τονίζοντας πως όποιος ενδιαφερόμενος πολίτης έχει έννομο συμφέρον να αμφισβητήσει τη νομιμότητα συγκεκριμένου πλειστηριασμού μπορεί να προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων. Ούτε και στοιχειοθετούν λόγο τα επεισόδια που έγιναν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας με τη χρήση χημικών «αφού δεν προκύπτει ότι προκαλείται σ΄ αυτήν ανεπανόρθωτη βλάβη, αλλά ούτε δύναται στοιχειοθετηθεί ότι θα προκύψει τέτοιος λόγος από την μελλοντική διενέργεια πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία».

Όσον αφορά την ηθική βλάβη που επικαλείται η συμβολαιογράφος ότι υπέστη, αναφέρεται στην απόφαση ότι «μπορεί να αποκατασταθεί σε περίπτωση ευδοκίμησης της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει ήδη καταθέσει», η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις 5 Οκτωβρίου 2018.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa