Κοινωνία

Όχι στην αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά

Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά με βούλευμα απέρριψε το αίτημα του ισοβίτη του Σάββα Ξηρού για αποφυλάκιση λόγω προβλημάτων υγείας.

Ο 55χρονος πολυισοβίτης λόγω της συμμετοχής του στην 17 Νοέμβρη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος το άρθρο 110Α ΠΚ. Πρόκειται για το ίδιο άρθρο που επικαλέστηκε ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος για την αποφυλάκισή του.

Στην αίτησή του ο Σάββας Ξηρός αναφέρεται στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφού σύμφωνα με τη συνήγορό του, Άννυ Παπαρούσου, έχει 98% αναπηρία, η οποία προκύπτει και από ιατρικό πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ, που όπως αναφέρει «ισχύει εφ’ όρου ζωής». Η δικηγόρος υποστηρίζει πως, σύμφωνα με το νόμο, «ο Σάββας μετράει μέρες για την αποφυλάκιση».

Αντίθετα, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σημείωνε στην πρότασή του πως ο Σ. Ξηρός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεστεί το εν λόγω άρθρο, καθώς κατά την άποψή του, ο νομοθέτης, δεν περιλαμβάνει όσους έχουν ποινές πολλαπλών ισοβίων όπως αυτός.

Επιπλέον, τόνιζε ότι προϋπόθεση για να ανοίξει η πόρτα της φυλακής για τον Ξηρό είναι η έκτιση 25 πραγματικών ετών.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa