Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

Όχι στις Πρέσπες

Μπούχτισε ο τόπος από κομματικές γυμναστικές και μικροπολιτικούς τακτικισμούς.

Αρνούμαι την ψήφο και κάθε είδους νομιμοποίηση στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, που είναι απόρροια της υποταγής του Έλληνα πρωθυπουργού στις εντολές των ΗΠΑ και των «βαρόνων» της ΕΕ.

Αρνήθηκα και να συμμετάσχω στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Κ. Μητσοτάκης γιατί αποσκοπούσε στην… ενίσχυση και όχι στην αποδυνάμωση της κυβέρνησης, στην υπογραφή και όχι στην ακύρωση της συμφωνίας!

Βαλτός ή βλαξ ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δεν ξέρω.

Σίγουρα όμως αθλοθέτης και χορηγός είναι…

Από το βήμα της Βουλής διατράνωσα ένα μεγάλο «όχι» στη συμφωνία και ένα μεγάλο «όχι» στις εκούσιες ή ακούσιες συμπαιγνίες.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα δεν δέχεται ποτέ και για κανέναν λόγο σύνθετη ονομασία και τη χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από τα Σκόπια. Και δεν είναι μόνο το όνομα…

Η συμφωνία αποτελεί το «όχημα» ενός νέου αλυτρωτισμού που θα ξεπηδήσει στο μέλλον κατά της χώρας μας και αυτήν τη φορά θα εδράζεται στην αποδοχή, από την πλευρά της Ελλάδας, της «Μακεδονικής εθνότητας» και της «Μακεδονικής γλώσσας». Και γι’ αυτό θα είναι πολύ πιο έντονος, επιθετικός, αλλά και παρεμβατικός στη διεθνή κοινότητα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που τα Σκόπια, με ελληνική σφραγίδα, θα έχουν γίνει και μέλος του ΝΑΤΟ.

Η συμφωνία δίνει τη δυνατότητα στα Σκόπια να δημιουργήσουν άμεσα το «Μακεδονικό έθνος» και ως τέτοιο να μπουν στο ΝΑΤΟ και, μετά, στην ΕΕ. Όμως κάθε άλλη παράμετρος που έχει σχέση με τον αλυτρωτισμό παραπέμπεται στο μέλλον.

Το αποτέλεσμα είναι: Εμείς υποχωρούμε, αυτοί προχωρούν! Και μαζί τους, το «μακρύ χέρι» της Τουρκίας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη με τη βοήθεια και του… Σταλινικής έμπνευσης «Μακεδονισμού». Έτσι συμβαίνει ιστορικά, όμως.

Τους Μήδες και τον Μηδισμό είτε τον σταματάς στις Πλαταιές μια και έξω, είτε του επιτρέπεις να επελαύνει ενώ εσύ διαρκώς υποχωρείς.

Απέναντι στον Τσίπρα, στον Μητσοτάκη και σε κάθε άλλον που φανερά ή υπόγεια «Μηδίζει», το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα είναι αποφασισμένο να σταθεί όρθιο. Και μαζί με τον λαό και τον Θεό να προσπαθήσει να ακυρώσει τη συμφωνία της ντροπής.

Ελάχιστο χρέος μας ήταν να βρεθούμε στις Πρέσπες. Και από κει να φωνάξουμε «όχι».

Από εκεί να διαμορφωθεί ένα νέο πατριωτικό και κοινωνικό μανιφέστο για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Από τα αιματοβαμμένα χώματα της Μακεδονίας να ξεκινήσει ο νέος αγώνας για να αλλάξει στον τόπο μας η πολιτική, να αλλάξει η ιστορία.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα βρίσκεται μέρα-νύχτα στην πρώτη γραμμή.

Άκαμπτο, μαχητικό, αληθινό. Απλώνοντας πάντα το χέρι σε όλες τις πατριωτικές και κοινωνικές δυνάμεις της αλήθειας και της αλλαγής που έχουμε ανάγκη.

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε όλες τις εκλογικές μάχες που έρχονται, μόνοι ή με συμμάχους κάθε ενεργό πολίτη, κάθε κοινωνική συλλογικότητα που μοιράζεται τις αρχές και τις αξίες μας.

Πρώτη «στάση» θα είναι οι ευρωεκλογές. Θα δώσουμε το «παρών» δυναμικά.

Και καλούμε κοντά μας κάθε Έλληνα πολίτη και δημοκράτη που δεν αντέχει άλλο τη φαυλότητα, τη νωθρότητα, την υποχώρηση, την αλλοίωση, τη φτώχεια.

Οι Πρέσπες μπορούν να… πνίξουν εκείνους που νομίζουν πως δεν υπάρχουν πια πατρίδες ή πως οι πατρίδες είναι μόνο «εργαλεία» εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων!

Οι Πρέσπες ας μεταφέρουν τη φωνή του Έθνους μας σε όλο τον κόσμο:

Είμαστε Έλληνες και δεν παραχωρούμε, ούτε πουλάμε την ψυχή και την ιστορία μας!

Το χρωστάμε σε εκείνους που χάθηκαν στους αγώνες του ελληνικού Έθνους, το χρωστάμε στα αγέννητα παιδιά των Ελλήνων.

Καμία κυβέρνηση και καμία προσωρινή πλειοψηφία δεν μπορεί να εκχωρήσει την ταυτότητα ενός έθνους. Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος απάντησε στον Μωάμεθ:

«Το δε την πόλιν σοι δούναι ουκ εμού εστίν, ούτε άλλου των κατοικούντων εν αυτή…».

Αυτά τα λόγια ας τα καταλάβουν καλά όσοι δεν τα ξέρουν ή παριστάνουν πως δεν τα ξέρουν.

Εμείς θα τους αναγκάσουμε να τα καταλάβουν.

Και είμαστε πολλοί. Είμαστε… οι Έλληνες!

του Νίκου Νικολόπουλου

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ