Κοινωνία

Ύστατη προειδοποίηση Παγώνη: Το σύστημα δεν θα αντέξει τους ρυθμούς μετάδοσης του κορωνοϊού

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και προειδοποίησε πως με τέτοιους ρυθμούς του σύστημα Υγείας δεν θα αντέξει.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ απηύθυνε έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, υποστηρίζοντας ότι «τα πράγματα είναι οριακά. Θα πρέπει τώρα να δούμε τι περαιτέρω μέτρα χρειάζεται να πάρουμε. Εχει μεγάλη σημασία ο αριθμός των διασωληνωμένων και ο αριθμός των νοσηλευόμενων».

Η κυρία Παγώνη στη συνέχεια  τόνισε ότι «ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε κλινικές Covid έχει ξεπεράσει τους 1.000. Αυτό δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Το σύστημα είναι σε οριακή κατάσταση. Σε περίπτωση που αυξηθούν ακόμη περαιτέρω τα κρούσματα τότε το σύστημα δεν θα το αντέξει».

Αμέσως μετά, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι σε ό,τι αφορά της ΜΕΘ είναι εξίσου δύσκολη η κατάσταση. «Στην Αττική έχουν τα κρεβάτια ΜΕΘ έχουν καλυφθεί κατά 70% με 75%. Στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουμε ένα μικρό περιθώριο, καθώς είναι καλυμμένες κατά 40% με 45%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος η κυρία Παγώνη ερωτήθηκε για το ενδεχόμενο να επιβληθεί γενικό lockdown και απάντησε ως εξής:

«Πριν από 20 ημέρες, από αυτή την εκπομπή, λέγαμε για την ανάγκη να καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Η μάσκα σώζει ζωές. Τα κρούσματα είναι πολλά όμως το γενικό lockdown δεν μπορεί να γίνει για πολλούς λόγους. Οπου χρειάζεται, ωστόσο, σε περιοχές που έχουν σοβαρό πρόβλημα, μπορούν να γίνονται τοπικά lockdown. Στα Γιάννενα, για παράδειγμα, οι συνάδελφοί μας μάς λένε ότι οι ΜΕΘ έχουν σχεδόν καλυφθεί, δεν υπάρχουν κενά»

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa