Πολιτική

Ώρα ανασχηματισμού! Όλα τα ονόματα που «παίζουν»! Ποιοι «μπαίνουν» και ποιοι αναβαθμίζονται!

Όλα δείχνουν πως ο ανασχηματισμός αφορά  μόνο σε υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Στέλιος Πέτσας  δήλωσε χθες στον AΝΤ1 ότι «οι όποιες κινήσεις θα κάνει ο πρωθυπουργός δεν συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, Θόδωρος Σκυλακάκης και Νίκος Παπαθανάσης επιβραβεύονται από τον πρωθυπουργό για το έργο τους ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και αναβαθμίζονται σε αναπληρωτές υπουργούς από υφυπουργούς. Ο πρώτος αναλαμβάνει και τυπικά ρόλο συντονιστή για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ ο δεύτερος για τις ιδιωτικές επενδύσεις και τη βιομηχανία.

Έντονα ακούγεται, επίσης, το όνομα του καθηγητή Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος συμμετέχει μεταξύ άλλων στην επιτροπή Πισσαρίδη. Εάν πράγματι συμπεριληφθεί στις επιλογές του πρωθυπουργού, δεν είναι βέβαιο ποιο χαρτοφυλάκιο θ’ αναλάβει, αλλά σίγουρα θα είναι σχετικό με την οικονομία. Πιθανόν να ενταχθεί στην ομάδα του υπουργείου Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης παραμένει υπουργός Εργασίας, ενώ στη θέση του υπουργού Τουρισμού παραμένει και ο Χάρης Θεοχάρης.

Τη θέση του Γεράσιμου Θωμά που παραιτήθηκε για ν’ αναλάβει πόστο στην Κομισιόν, ως υφυπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας φέρεται ν’ αναλαμβάνει η έως σήμερα γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου. Στο κυβερνητικό σχήμα πιθανότατα θα εισέλθει και η έως σήμερα γ.γ. Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, η οποία ειδικεύεται στα θέματα πολιτικής και μεταρρυθμίσεων του συστήματος υγείας.

Αντιθέτως, ενδέχεται να μην αναπληρωθεί η θέση του παραιτηθέντος υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη, αφού και στο παρελθόν το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είχε θέση υφυπουργού.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa