Με έξι προκηρύξεις για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, το ΑΣΕΠ ενεργοποιεί το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων για διορισμό στο Δημόσιο.

Ο σχεδιασμός της Ανεξάρτητης Αρχής προβλέπει την επιλογή 1.864 μόνιμων υπαλλήλων σε υπουργεία και φορείς. Ήδη, αυτή την περίοδο, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προσλήψεων στο υπ. Ναυτιλίας (63 θέσεις) και στο υπ. Δικαιοσύνης (186 θέσεις). Ακολουθούν: υπ. Οικονομικών (670 θέσεις), υπ. Ναυτιλίας (135), ΕΥΔΑΠ (300) και ΕΛΤΑ (510 θέσεις).

Συγκεκριμένα:

Υπουργείο Ναυτιλίας: Έως τις 26 Ιουλίου υποβάλλονται οι ηλεκτρονικές αιτήσεις, μέσω ΑΣΕΠ, για τις 63 μόνιμες θέσεις. Από τον συνολικό αριθμό των θέσεων, οι 16 αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ,  οι εννέα πτυχιούχους ΤΕΙ και οι 38 αποφοίτους Λυκείου, ΙΕΚ ή ΤΕΕ. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Το ΑΣΕΠ απέστειλε στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση την προκήρυξη των 186 θέσεων μόνιμου προσωπικού (8Κ/2017). Αφορά στην πρόσληψη γραμματέων με πτυχίο ΤΕΙ και απολυτήριο Λυκείου. Τις προσεχείς μέρες θα ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Παράλληλα, το ΑΣΕΠ προετοιμάζει σειρά προκηρύξεων που θα εκδώσει εντός του καλοκαιριού.

Αυτές είναι οι εξής:

Υπ. Οικονομικών: Με 670 μόνιμους υπαλλήλους ενισχύεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας. Οι προσλήψεις αφορούν τελωνειακούς και εφοριακούς. Πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η οποία καθορίζει τον αριθμό θέσεων που θα καλυφθούν από υποψηφίους που υπάγονται στον νόμο 2643/1998 για ειδικές κατηγορίες προσωπικού, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διαγωνισμός θα «τρέξει» μέσα στο καλοκαίρι, μέσω ΑΣΕΠ.

Υπουργείο Ναυτιλίας: Στελέχη του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης του υπουργείου Ναυτιλίας για 135 μονίμους, εκ των οποίων 19 στις διοικητικές υπηρεσίες του και 116 (μηχανικοί και τεχνικοί) στους Οργανισμούς Λιμένων και σε άλλους φορείς της εποπτείας του. Για τις διοικητικές θέσεις θα επιλέγουν πτυχιούχοι με γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ.

ΕΥΔΑΠ: Τον Αύγουστο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 νέους υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Έργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2 ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.

ΕΛΤΑ: Με 510 μόνιμους υπαλλήλους ενισχύονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις θα εγκριθούν μέσα στον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, και βάσει της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τα ΕΛΤΑ θα καλύψουν πάγιες ανάγκες τους με 510 μονίμους, εκ των οποίων 220 θα είναι διανομείς (ταχυδρόμοι) και 215 υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης. Παράλληλα, οι προσλήψεις θα αφορούν σε μικρότερο αριθμό και τις ειδικότητες Διοικητικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής, Οδηγών και Διαμετακομιστών.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» της εφημερίδας Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 1/7

Σχολιάστε ...