Με διαδικασίες-εξπρές αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκδοση του προγράμματος για την πρόσληψη 1.882 ανέργων στα Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων.

Το σχέδιο της προκήρυξης είναι έτοιμο και αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς μέρες από τον ΟΑΕΔ.

Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, ηλικίας έως 25 ετών, θα έχουν μεικτές αμοιβές 638,75 ευρώ. Όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 732,54 ευρώ. Για εργασίες στις οποίες από τη φύση τους απαιτείται νυχτερινή εργασία, οι αποδοχές θα ανέρχονται στα 665,95 ευρώ για τους εργαζομένους μέχρι 25 ετών και στα 763,73 ευρώ για τους εργαζομένους άνω των 25 ετών. Παράλληλα προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι που θα αλλάξουν τόπο διαμονής –προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα– θα λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα μετεγκατάστασης, ύψους 200 ευρώ.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα έχουν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα αμείβονται επιπλέον για τη νυκτερινή τους εργασία, όπως ορίζεται στις νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στον νόμο που ψηφίστηκε το 2016 Βουλή, με τίτλο «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι θα επιλεγούν, μεταξύ άλλων, υπάλληλοι των ειδικοτήτων: διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων, δασκάλων, νηπιαγωγών, νοσηλευτών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, φυλάκων, οικοδόμων, οδηγών και εργατών γενικών καθηκόντων.

Η επιλογή των νέων υπαλλήλων θα γίνει στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων:

  • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
  • Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
  • Αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω.
  • Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
  • Ηλικία.
  • Αριθμός ανήλικων τέκνων.
  • Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
  • Εντοπιότητα βάσει της έδρας της μόνιμης κατοικίας του ωφελουμένου.
  • Δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), πρώην «Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ, σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» της εφημερίδας Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 6/5

Σχολιάστε ...