Ευκαιρίες για εργασία Σε πρώτο πλάνο

10.000 προσλήψεις με νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ Θέμα

Ξεκινά τις αμέσως προσεχείς ημέρες πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων και περιφερειών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να προσλάβουν 10.000 μακροχρόνια ανέργους, ηλικίας 55-67 ετών.

Η απόφαση για το νέο πρόγραμμα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος 2ο, αριθμός φύλου 2307) και αναμένεται την προσεχή εβδομάδα η δημοσιοποίηση της σχετικής προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτήν θα υπάρχει η κατανομή των θέσεων ανά δήμο και περιφέρεια. Από τα οικονομικά στοιχεία του προγράμματος προκύπτει ότι η πρόσληψη των ανέργων θα είναι, σε πρώτη φάση, 12μηνη, αλλά θα επεκταθεί για άλλον έναν χρόνο. Για τον λόγο αυτόν, άλλωστε, στην απόφαση ορίζεται ότι θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ το 2017, 60 το 2018 και 40 εκατ. ευρώ το 2019.

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι άτομα ηλικίας 55 έως 67 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον άνω των 12 μηνών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του προγράμματος, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 67ο έως την ημέρα της πρόσληψής τους. Η συμμετοχή στη διαδικασία διασφαλίζεται με την υποχρεωτική συμπλήρωση του τυποποιημένου εντύπου «εξατομικευμένης προσέγγισης», καθώς και του ΑΔΣ.

Όσοι επιλεγούν θα πληρώνονται με 600 ευρώ τον μήνα, (κατώτατο όριο), το οποίο θα μειωθεί ελάχιστα, εάν η προσφερόμενη εργασία έχει διάρκεια μικρότερη των 25 ημερών τον μήνα. Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται οι εισφορές και τα ασφαλιστικά, τα οποία βαραίνουν τον εργοδότη, δηλαδή τους δήμους και τις περιφέρειες.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης, οι επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, οι δήμοι και οι περιφέρειες θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, υποβάλλοντας αίτημα στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ.

Στη συνέχεια –και εντός 30 ημερών– οι προϊστάμενοι των αρμόδιων υπηρεσιών του Οργανισμού θα αξιολογήσουν τις προς ένταξη δημόσιες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα. Ακολουθούν η εγκριτική απόφαση και ο προσδιορισμός του αριθμού ατόμων ανά φορέα.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» της εφημερίδας Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 15/7

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa