Άρθρα

12 Δεκεμβρίου τελειώνουν η Ελλάδα και η Ευρώπη

Βελόπουλος

Το σχέδιο για τη διαχείριση της μαζικής μετανάστευσης εισήχθη από τα Ηνωμένα Έθνη στις αρχές του τρέχοντος έτους και αναμένεται να υιοθετηθεί από τα περισσότερα κράτη-μέλη στις 12 Δεκεμβρίου. Το σχέδιο ονομάζεται «παγκόσμια συμφωνία για τη μετανάστευση» (Global compact for migration) και όποιος το μελετήσει αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά.

Η παγκόσμια συμφωνία για τη μετανάστευση επιδιώκει να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη μαζική μετανάστευση και να την νομιμοποιήσει, θολώνοντας το νομικό καθεστώς μεταξύ προσφύγων και μεταναστών. Ας δούμε τι είπε ο ίδιος ο κ.Γκουτέρες, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ: «Να θέσει σε εφαρμογή (η συμφωνία) περισσότερες νομικές οδούς για τη μετανάστευση, αφαιρώντας τα κίνητρα για τα άτομα να παραβιάζουν τους κανόνες» και να βρει «πιο αξιόπιστες οδούς για τους μετανάστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις των προσφύγων για διεθνή προστασία».

Η συμφωνία αυτή θα έχει επιπτώσεις πρωτόγνωρες για τα σύγχρονα νομικά και εθνικά θέματα. Ως προς το νομικό σκέλος,αντί να εφαρμόσουμε τους ισχύοντες διεθνείς νόμους, τους αλλάζουμε. Κατά αυτόν τον τρόπο παύει να υφίσταται η έννοια του παράνομου μετανάστη, άρα defactoκαι σύντομα dejureόλοι θα είναι νόμιμοι.

Παράλληλα, κάθε κριτική ενάντια στη μετανάστευση θα θεωρείται ρατσιστικό έγκλημα, που σημαίνει πως κάθε φωνή που αντιδρά θα σωπαίνει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ρατσισμός είναι το όπλο της επιβολής του τρόμου που εντέχνως καλλιεργείται για να παύσουν η δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου. Φυσικά, δεν μιλάμε για τον πραγματικό ρατσισμό που είναι πλήρως καταδικαστέος. Μιλάμε για φωνές λογικές και με στοιχεία. Αλλάduralexsedlex (σκληρός νόμος αλλά νόμος).

Όπως προείπαμε, υπάρχουν και οι εθνικοί κίνδυνοι. Ο Γιάννης Μουζάλας είχε δηλώσει πως το 70% του συνόλου των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα το 2016 δεν ήταν πρόσφυγες που έφυγαν από πόλεμο, ποσοστό που ανήλθε στο 80% το 2017, που ήταν μόνο άνδρες οικονομικοί μετανάστες.

Συνυπολογίστε πως στις 11/1/2018 εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης δήλωνε στον «Guardian»: «Έχουμε έναν νεανικό Νότο και μια γήρανση του Βορρά, μια μεγάλη οικονομία στον Βορρά και μια αναπτυσσόμενη οικονομία στον Νότο – θα έχετε τον σχεδιασμό ώστε να φέρετε εργασία χαμηλού κόστους για να φροντίσετε τους ηλικιωμένους σας; Θα μάθετε να αγαπάτε εκείνους τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να κάνουν αυτό το έργο, οπότε ας σχεδιάσουμε για εκείνη την ημέρα αντί να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι μιλούν μια διαφορετική γλώσσα».

Όλα αυτά σημαίνουν βίαιη αλλοίωση του εθνικού στοιχείου της Ευρώπης, χωρίς καμία πρόνοια για το μέλλον. Αντίθετα, πάμε σε μία λογική χωνευτηριού, στην οποία θα πρέπει όλοι να πολιτογραφηθούμε πολίτες ενός κράτους ασχέτως της διαφορετικής κουλτούρας που μπορεί να έχουμε.

Έχουμε defacto κατάργηση των συνόρων και defacto καταστροφή του κράτους-έθνους όπως το γνωρίσαμε μέχρι τώρα.

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa