μουσική Πολιτισμός

15οΔιεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου: «Τιμώντας τον Mozart και τον Beethoven»

Για 15η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στο πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, στην αρχοντική Σύρο, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, με τίτλο: «Τιμώντας τον Mozart και τον Beethoven», από τον γενικό μουσικό διευθυντή του Φεστιβάλ Αιγαίου, Peter Tiboris, και την καλλιτεχνική διευθύντρια των παραγωγών όπερας και του Greek Opera, Eilana Lappalainen, 14 με 26 Ιουλίου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου ιδρύθηκε το 2005 από τον Ελληνοαμερικανό μαέστρο, παραγωγό και διευθυντή Peter Tiboris και φέτος έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου προσελκύει παγκοσμίου βεληνεκούς καλλιτέχνες από δεκάδες χώρες και έχει γίνει ένας θερινός προορισμός για φιλότεχνους από την Ευρώπη και άλλα μέρη. Το 2011, ανακηρύχθηκε «ο καλύτερος καλλιτεχνικός οργανισμός στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας» από την Επιτροπή Βραβείων των Κριτικών Μουσικής του Συνδέσμου Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής, Αθήνα, Ελλάδα, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 το Φεστιβάλ τιμήθηκε μετο βραβείο «Gina Bachauer»ως Φεστιβάλ της χρονιάς.

Η Mid America Productions και η Mid AmInternational είναι οι βασικοί παραγωγοί του Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου. Η Mid America Productions ιδρύθηκε το 1983 και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1.300 συναυλίες παγκοσμίως, εκ των οποίων οι 550 έχουν γίνει στο ιστορικό Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη. Η Mid AmInternational ιδρύθηκε το 2012 και δημιουργεί και παρουσιάζει συναυλίες στη Φλωρεντία, τη Βερόνα, τη Βενετία, τη Βιέννη, το Σάλτσμπουργκ, το Παρίσι, την Πράγα, το Βερολίνο, τη Βουδαπέστη, τη Λισαβόνα, την Οδησσό, το Πόρτο, το Μακάο (Κίνα) και τη Σύρο.
Η εμφάνιση της πολυμελούς χορωδίας Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία είναι χορηγία του Ιδρύματος Schwarz του Μονάχου.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

  • Διαβάστε την εφημερίδα Παρασκήνιο Read more…

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa