Κόσμος

16χρονος ετοιμαζόταν να αιματοκυλίσει τη Φιλιππούπολη!

Η βουλγαρική αστυνομία συνέλαβε έναν έφηβο που φαίνεται πως έχει προσηλυτιστεί από τζιχαντιστές, για προετοιμασία τρομοκρατικής επίθεσης, στην πόλη Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη).

Ο 16χρονος είχε κατασκευάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς. Τα εκρηκτικά, που ζύγιζαν 14,5 κιλά, και η συνδεσμολογία των μηχανισμών παρομοιάζουν ομοιότητες με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο και τη Γαλλία, αλλά και σε μια βομβιστική επίθεση εναντίον ενός γκρουπ ισραηλινών τουριστών στο Μπουργκάς το 2012.

Ο έφηβος συνελήφθη όταν οι γονείς του ειδοποίησαν τις αρχές. Η αστυνομία κατάσχεσε ένα λάβαρο του «Ισλαμικού Κράτους» και κείμενα περί τρομοκρατίας στο διαμέρισμα που διέμενε.  Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο έφηβος είναι πολύ καλός μαθητής και  εξαιρετικά ευφυής. «Πρόκειται για κλασική περίπτωση στρατολόγησης και ριζοσπαστικοποίησης εφήβου» μέσω διαδικτύου, κατά τον ίδιο.

Ένας αυτοανακηρυγμένος ιμάμης της κοινότητας των Ρομά στο Πάζαρτζικ, κοντά στο Πλόβντιβ, εκτίει ποινή τεσσάρων ετών για τη διάδοση ριζοσπαστικής ισλαμιστικής ιδεολογίας. Το Πλόβντιβ, η δεύτερη μεγαλύτερη βουλγαρική πόλη, εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για να προσελκύσει ξένους τουρίστες φέτος, τη χρονιά που αποτελεί την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa