Κοινωνία

17 γυναίκες έπαιρναν επιδόματα για παιδιά που δεν έχουν!

Βαριές ποινές επέβαλλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, στις 17 μητέρες που εμφανίζονταν ως τρίτεκνες και πολύτεκνες, ενώ είχαν λιγότερα παιδιά. Συγκεκριμένα, οι κατηγορούμενες πρόκειται να εκτίσουν ποινές φυλάκισης, ενώ παράλληλα τούς στερούνται όλα τα επιδόματά τους, από το 2015 και μετά.

Στα τέλη του 2012, όταν ο πρώην ΟΓΑ νυν ΟΠΕΚΑ, διαπίστωσε μεγάλη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο έτος, προχώρησε σε έλεγχο στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης. Τότε, αποκαλύφθηκε ότι οι δεκαεπτά γυναίκες δήλωναν ψευδώς, μέσω του TAXISnet, περισσότερα από τα πραγματικά τους παιδιά, προκειμένου  να ενισχύονται οικονομικά από τα επιδόματα τέκνων, τρίτεκνων και πολύτεκνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε μία από τις κατηγορούμενες ζημίωσε μέσα σε μερικούς μήνες τον πρώην ΟΓΑ με ποσά που ξεκινούσαν από 600 ευρώ και  έφταναν τις 6.484 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι ήταν συνολικά 18. 17 γυναίκες και ένας άντρας, ο οποίος όμως δεν δικάστηκε.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, τις 16 από τις 17 γυναίκες βάρυναν οι κατηγορίες της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης, της απάτης και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ τη μία η κατηγορία της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Στην τελευταία, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Στις 3 από τις υπόλοιπες δεκαέξι γυναίκες, ηλικίας 19 ετών, αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, ενώ στις υπόλοιπες 13 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa