Νέα ηχηρή απώλεια μετράει ο ρωσικός στρατός. Ο συνταγματάρχης Αλεξέι Σαρόφ, διοικητής του 810ου χωριστού τάγματος φρουρών της Ταξιαρχίας Ζούκοφ στους Ρώσους Πεζοναύτες, σκοτώθηκε κοντά στη Μαριούπολη, ενώ ο θάνατός του έγινε γνωστός χθες Τρίτη  από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με το NewsWeek, ο θάνατός του έγινε γνωστός μέσω του Telegram από τον στρατιωτικό διοικητή της Οδησσού Σεργκέι Μπράτσουκ και εν συνεχεία μεταδόθηκε και από ουκρανικά ΜΜΕ συμπεριλαμβανομένου και του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Unikform.

«Ο διοικητής της Ρωσικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών εξουδετρώθηκε από τον στρατό μας», ανέφερε ο Μπράτσουκ και πρόσθεσε πως «έτσι θα γίνει με οποιονδήποτε… που προσπαθεί να σκοτώσει τα παιδιά μας». Την είδηση του θανάτου του Ρώσου συνταγματάρχη ανάρτησε στο Twitter και ο αξιωματικός του ουκρανικού στρατού Anatoliy Stefan.

Παράλληλα, ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαίλο Ποντόλιακ, δήλωσε πως έξι Ρώσοι στρατηγοί έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου, ενώ κορυφαίος Ευρωπαίος διπλωμάτης μιλώντας στο Foreign Policy διευκρίνισε πως πιθανόν οι νεκροί στρατηγοί να είναι πέντε. Πάντως το Foreign Policy ανέφερε πως αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Δύσης τονίζουν πως μπορεί να έχουν πεθάνει μέχρι είκοσι στρατηγοί.