Εικόνες φρίκης από το πολυτελές σπίτι του πρώην αξιωματούχου του Κρεμλίνου και αντιπροέδρου της Gazprombank Βλαντισλάβ Αβάγεφ, που βρέθηκε νεκρός με το όπλο στο χέρι, δίπλα από την 47χρονη σύζυγό του Γιελένα, που φέρεται έγκυος και τη μικρότερη κόρη του Μαρία, 13 ετών. Οι τρεις τους, φέρουν σημάδια από πυροβολισμό κι εντοπίστηκαν από την ενήλικη κόρη του ζευγαριού Αναστασία, που μετέβη στο πολυτελές διαμέρισμα ύψους 2,14 εκατ. ευρώ, όταν δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Οι αρχές, ερευνούν κάθε ενδεχόμενο για το τι συνέβη στον 14ο όροφο. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι θάνατοι επήλθαν από το πιστόλι του Αβάγεφ. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται τυχόν συνδέσεις του τραγικού γεγονότος με τη δουλειά και την προσωπική του ζωή. Ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κόρη που επέζησε δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το όπλο βρισκόταν στο χέρι του πατέρα της, όταν βρήκε το πτώμα του.

Κατά το παρελθόν, ο Αβάγεφ εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος της Gazprombank που έχει κομβικό ρόλο στο πρόγραμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν για την πληρωμή φυσικού αερίου σε ρούβλια, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των δυτικών κυρώσεων. Είχε μεν αποχωρήσει από τη θέση του αντιπροέδρου αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν διατηρούσε σχέσεις με αυτή. Πριν τη θητεία του στην τράπεζα, είχε διατελέσει αναπληρωτής επικεφαλής ενός σημαντικού τμήματος της κυβέρνησης του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ήταν πλούσιος, από την κατασκευαστική του εταιρεία.

Σύμφωνα με κάποια σενάρια, η σχέση του Αβάγεφ με τη σύζυγό του είχε διαταραχθεί, καθώς φέρεται ότι διαπίστωσε ότι ήταν πέντε μηνών έγκυος από τον οδηγό του συζύγου της. Πάντως, οι πληροφορίες διίστανται για το εάν πράγματι ήταν έγκυος. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο πλούσιος πρώην τραπεζίτης είχε ανακαλύψει ότι η γυναίκα του είχε σχέση και ότι ο οδηγός είχε παραιτηθεί.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν φήμες ότι το ζευγάρι είχε εμπλακεί σε δικαστική διαμάχη για οικονομικά θέματα. Οι ερευνητές, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνούν μία σειρά από στοιχεία. Στο πολυτελές διαμέρισμα, το οποίο είχε κλειδώσει από μέσα, εντοπίστηκαν συνολικά 13 όπλα, σύμφωνα με την Αναστασία.