Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ο καιρός θα κυλήσει με σημαντικά «σκαμπανεβάσματα», και δίχως να λείπουν συννεφιές και βροχές.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου είπε ότι οι πρώτες τοπικές μπόρες και καταιγίδες ίσως να κάνουν και σήμερα το βράδυ την εμφάνισή τους, κυρίως σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Αύριο, Παρασκευή, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, η ημέρα θα ξεκινήσει με σύννεφα στα νότια και νοτιοδυτικά και κυρίως στο νότιο Ιόνιο, που θα κινηθούν ανατολικά, δίχως όμως να φέρουν φαινόμενα μαζί τους.

Αντίθετα, προσέθεσε, στη βόρεια Ελλάδα -δυτική και κεντρική Μακεδονία- αναμένονται σύννεφα αστάθειας, που μπορεί να δώσουν μπόρες και καταιγίδες στα πολύ ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και, προς το απόγευμα, ίσως και στην υπόλοιπη Μακεδονία.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για μπόρες και στους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας αλλά και της κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου.

Με νεφώσεις που θα κινηθούν προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα ξεκινήσει και το Σάββατο. Άλλες νεφώσεις, τόνισε ο κ. Αρναούτογλου, θα σχηματιστούν στη Μακεδονία και τα δυτικά τμήματα της Θράκης και οι ενδείξεις επιμένουν για αστάθεια και το Σάββατο στη δυτική Μακεδονία, τις πολύ ορεινές περιοχές της Ηπείρου, τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τα δυτικά τμήματα της Θράκης.

Ασταθής ο καιρός την Πρωτομαγιά
Την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται αρχικά σύννεφα αστάθειας γύρω από την κεντρική Μακεδονία. Μετά το μεσημέρι πιθανότατα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές ή μπόρες στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας.

Επιπλέον, νεφώσεις θα επιμείνουν και στα νοτιοδυτικά, ενώ από το μεσημέρι και μετά δεν αποκλείεται να δούμε ψιχάλες ή ασθενή βροχή σε κεντρική και νότια Ελλάδα.

Τη Δευτέρα θα υπάρχουν συννεφιές, κατά διαστήματα αυξημένες, με ανοίγματα ενδιάμεσα, με τον κ. Αρναούτογλου να τονίζει ότι ίσως εκδηλωθούν λασποβροχές στα ηπειρωτικά, κεντρικά και νότια.