«Τεχνικό πρόβλημα» αποκάλεσε την επτάωρη κράτηση του Απόστολου Τζιτζικώστα στη Σμύρνη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως επισημαίνει όμως ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, αμέσως μετά την αναφορά του για το  «τεχνικό πρόβλημα» του «Έλληνα πολίτη» όπως χαρακτήρισε τον κ. Τζιτζικώστα, ουσιαστικά απείλησε για μελλοντικές απαγορεύσεις εισόδου Ελλήνων αξιωματούχων στη γείτονα, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά ότι το περιστατικό με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ήταν εσκεμμένο!

«Προφανώς δεν υπάρχει καμία πρόθεση εδώ. Λόγω τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε η είσοδος “Έλληνα πολίτη” στη χώρα μας. Μετά την επίλυση αυτού του τεχνικού προβλήματος, επιτράπηκε η είσοδος στον Έλληνα πολίτη στη χώρα μας» δήλωσε αρχικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό στη Σμύρνη… Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες απαγορεύσεις που η Ελλάδα έχει εφαρμόσει εν γνώσει της. Έχουμε προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές για αυτό το θέμα. Εάν συνεχιστεί η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα εναντίον ορισμένων αξιωματούχων μας, θα απαντήσουμε» διεμήνυσε.