Με αφορμή δηλώσεις που έκανε η δημοσιογράφος σε podcast για το θέμα των ηθοποιών και στις οποίες χαρακτήρισε το ΚΚΕ «ομοφοβικό», βρίσκονται σε μετωπική σύγκρουση, Έλενα Ακρίτα και το κόμμα του Περισσού.

Σύμφωνα με την κ. Ακρίτα, η στάση του ΚΚΕ απέναντι στον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρο Μπιμπίλα, ήταν η αφορμή για τη στάση της.

Η κυρία Ακρίτα, στην αρχική της τοποθέτηση στο podcast της, ανέφερε: «Όταν ο Σπύρος Μπιμπίλας βγήκε Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, το ΚΚΕ τότε -που κατά παράδοση είχε δικό του άνθρωπο σε αυτό το πόστο– τον είχε χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα και να τα λέμε… Και μάλιστα και με επιχειρήματα του τύπου ότι είναι gay, ότι είναι το ένα, είναι το άλλο, γιατί το ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα, πραγματικά, να μην κρυβόμαστε είναι ξεκάθαρα ομοφοβικό κόμμα».

Η αντίδραση από το ΚΚΕ όταν ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ήταν άμεση. με επιστολή του προς το μέσο που φιλοξένησε το podcast της κυρίας Ακρίτα ζήτησε την αφαίρεση του αποσπάσματος αυτού και διευκρίνισε, πως «τα παραπάνω δεν έχουν ουδεμία θέση με την αλήθεια. Ο κ. Κουτσούμπας έχει συναντηθεί με τον κ. Μπιμπίλα στο παρελθόν και έχει εκφράσει τη στήριξή του στον κλάδο».

Το θέμα, όμως, δεν τελείωσε εκεί. Η κυρία Ακρίτα επανήλθε με νέα της δήλωση, μέσω των social media, στην οποία ξεκαθάρισε πως μετάνιωσε που έδωσε την έγκρισή της για να αφαιρεθεί το επίμαχο απόσπασμα από το podcast της, ενώ συνέχισε σε επιθετικό τόνο κατά του ΚΚΕ, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων και τη στάση του απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα ανέφερε:

«Οπα λίγο εκεί στο ΚΚΕ γιατί πολλά μάς τα ’πατε.

1. Ως κίνηση καλής θέλησης αφαίρεσα το απόσπασμα του podcast περι Μπιμπίλα που – όταν η προεδρία του ΣΕΗ κρίθηκε αναμεσα σε εκείνον και τον υποψηφιο του ΚΚΕ, σπουδαιότατο Δημήτρη Καταλειφό – ψηφοφόροι του κόμματος σας, αναφέρθηκαν σε αυτόν με μειωτικούς (όπως εκείνοι τους θεωρούν) χαρακτηρισμούς. Μεταξύ των οποίων και ‘γκει’ σαν να είναι κάτι ποινικά κολάσιμο. Ουδέποτε είπα ότι αυτό εκπορευτηκε απο την ηγεσία του ΚΚΕ.

2. Ότι το ΚΚΕ είναι ένα ομοφοβικό κόμμα δεν το λέω εγώ: το λεν οι πράξεις σας. Ποτέ δεν στηρίξατε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, ποτέ δεν βαδίσατε δίπλα της όταν διεκδικούσε τα ίσα δικαιώματα της στον έρωτα, στο γάμο, στην οικογένεια, στις ίσες ευκαιρίες.

3. «Αφορίσατε» με τον τρόπο σας το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ‘τόνισε τη διαφωνία του με το δικαίωμα των γκέι να υιοθετούν παιδιά διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να υπάρχει ρατσιστική συμπεριφορά απέναντι τους’.

4. Κανένα προσωπικό δεδομένο δεν έθιξα όταν ειπα στο podcast ότι υπάρχουν ΛΟΑΤΚΙ στην κοινοβουλευτική σας ομαδα. Υπάρχουν. Ούτε όνοματα ανέφερα ούτε τίποτα. Και να προσθέσω εδώ μια εύλογη απορία: τα άτομα αυτά γιατί ποτέ δεν έδωσαν τη μάχη την καλή σε εποχές τόσο άγριες για τα ανθρώπινα δικαιώματα, όσοι οι σημερινές.

5. Αν και δε σας ψηφίζω, χρόνια δίνω μαχες με την πένα μου για την συμβολή του ΚΚΕ στην απελευθέρωση της πατρίδας μας και τις ιστορικές σελίδες που έγραψε με το αίμα του. Αρθρογραφησα επανειλλημένα για τον ΕΑΜ, πρόσφατα μάλιστα μετά την κατάπτυστη δήλωση του πρωθυπουργού.

6. Έχω 45+ χρόνια στη Δημοσιογραφία. Δυο χρόνια πριν, παραιτήθηκα από τα ΝΕΑ για γιατί λογοκρίθηκε κείμενο μου. Τα μαθήματα δημοσιογραφίας αλλού όχι σε μένα, λοιπόν. Και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί της επιστολής σας, οι άθλιοι και συκοφαντικοί, το ίδιο.

7. Μετανιώνω που είπα στον διευθυντή του News 24/7 Μάνος Χωριανόπουλος να αποσύρει το ‘επίμαχο’ απόσπασμα. Έπρεπε να το είχα κρατήσει, σκέφτηκα ωστοσο ότι η χρονική συγκυρία δεν ενδείκνυται για να ανοίξουμε ένα ακόμα μέτωπο.
Έκανα λάθος.

Αλλά έως εδώ. Εξετάσεις δημοσιογραφικού ήθους δεν δίνω παρά μόνον στους αναγνώστες μου.
Έλα που θα συστηθούμε τώρα, σαράντα χρόνια φουρναραίοι. Έλα σε παρακαλώ πολύ.
Y.Γ. Κοιτάξτε να φέρετε το κόμμα σας στον 21ο αιώνα, ή μείνετε στο 5%.
Edit. Και κάτι ακόμα κύριε Γκιοκα που μού είστε και βουλευτής του ΚΚΕ. Όταν έχουμε θέμα με δημοσιογράφο, δεν τηλεφωνούμε στο ’’αφεντικό’’ να τον κάνει ντα. Στον δημοσιογράφο τηλεφωνούμε».

Η Έλενα Ακρίτα δεν αρκέστηκε στην παραπάνω ανάρτηση και, λίγες ώρες αργότερα, επανήλθε με μια νέα, μέσω της οποίας ζητούσε από τον Περισσό – με ευθεία αναφορά στον εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου της και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα – μια ξεκάθαρη απάντηση, σχετικά με το αν είναι υπέρ ή κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Μάλιστα, αναφέρεται ονομαστικά στους Δημήτρη Κουτσούμπα και Μανώλη Συντυχάκη για τοποθετήσεις τους στη Βουλή.

Η κ. Ακρίτα, έδωσε και συνέχεια το μεσημέρι της Πέμπτης με νέα της ανάρτηση κατά του Γιάννη Γκιόκα σχετικά με τοποθέτησή του στη Βουλή το 2015 για τη «θέση του ΚΚΕ για το σύμφωνο συμβίωσης».

Η ανάρτηση:

«ΚΚΕ και ομοφοβία μέρος Γ‘.

Αγόρευση του βουλευτή Γκιόκα (αυτού ντε που βάζει τους διευθυντές να κάνουν ντα τον εργαζόμενο) το 2015 στη Βουλή. Ένα ξεκάθαρα ομοφοβικό και ρατσιστικό παραλήρημα.

Αρκετά με την ανοχή, αρκετά με την ασυλία: κάποτε κάποιος πρέπει να τα πει. Κι εγώ ανάγκη δε σάς έχω, καμία όμως. Θα αγωνιστώ δίπλα στα αδέλφια μου της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, είτε σας αρέσει είτε όχι.

Όλη η αγόρευση του εν λόγω στο πρώτο σχόλιο, από τον Ριζοσπάστη με τίτλο «Η θέση του ΚΚΕ για το σύμφωνο συμβίωσης».