Η αντιπολίτευση προσπάθησε να εδραιώσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με παραλογισμούς, ψέματα, χαλκεύσεις, συκοφαντίες, άσχετες συνδέσεις, υποψίες, υπαινιγμούς. Αυτή ήταν η πολιτική τους. Θέλουν να εκμεταλλευθούν τον ανθρώπινο πόνο, αφού το πραγματικό τους κίνητρο ήταν η δημιουργία συνθηκών πολιτικής εκμεταλλεύσεως μιας ανθρώπινης τραγωδίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιλέξει ως εισηγητή του για τα θέματα που αφορούν το Κράτος Δικαίου και της χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης τον κ. Παππά! Κρίμα που δεν έχει εκλεγεί και ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για να είναι η δεύτερη επιλογή τους, ώστε να είναι συμπληρωμένο το σετ του Κράτους Δικαίου. Από ένα κόμμα (τον ΣΥΡΙΖΑ) που έχει δει υπουργούς του να είναι καταδικασμένοι για θέματα λειτουργίας του Κράτους Δικαίου και ο αρχηγός του (ο κ. Τσίπρας) έχει ομολογήσει την απόπειρα στησίματος δικαστηρίων και δημιουργίας ενόχων, θα περίμενε κανείς χαμηλότερους τόνους περί του Κράτους Δικαίου. Γιατί όλοι έχουμε μια ιστορία και μια διαδρομή. Και πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κάνει μαθήματα για το Κράτος Δικαίου, όταν επί των ημερών της διακυβέρνησής του η χώρα κατρακύλησε 13 θέσεις.

Με τις θέσεις που ανέπτυξαν οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αισθάνθηκα dejavu, καθώς άκουσα σε επανάληψη τη συζήτηση που έγινε πριν από μία εβδομάδα κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής. Τα ίδια επιχειρήματα ακριβώς, και θέλουν να πέσει η κυβέρνηση γιατί δεν τους αρέσει η άποψη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Τι συνέβη, αλήθεια, την Κυριακή που ο κ. Ανδρουλάκης έκανε την εισήγηση για πρόταση δυσπιστίας; Το μόνο που υπήρξε ήταν το δημοσίευμα του «Βήματος», όπου όμως το άρθρο αυτό επαναλαμβάνει ζητήματα λελυμένα εδώ και έναν χρόνο. Λελυμένα και απαντηθέντα εδώ και έναν χρόνο.

 

Μάκης Βορίδης 

Υπουργός Επικρατείας

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο