Κόσμος

Τεράστιες καταστροφές και δεκάδες νεκροί από τυφώνα στα νησιά Φίτζι

Φιλιππίνες - Τυφώνας

Τεράστιες καταστροφές και δεκάδες νεκρούς ενδέχεται να έχει προκαλέσει τροπικός κυκλώνας, σύμφωνα με πληροφορίες που σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό. «Αν και είναι πολύ νωρίς για να είμαστε σίγουροι, οι πρώτες πληροφορίες καταδεικνύουν ότι αυτή η φυσική καταστροφή ενδέχεται να είναι μία από τις χειρότερες στην ιστορία του Ειρηνικού» επισημαίνει η Βίβιεν Μάινταμπορν, εκτελεστική διευθύντρια της Unicef Νέας Ζηλανδίας.

H εκπρόσωπος Τύπου της Unicef Άλις Κλέμεντς, έκανε λόγο για «15 με 30 λεπτά απόλυτου τρόμου» περιγράφοντας το πέρασμα από το Βανουάτου του Παμ, ενός κυκλώνα κατηγορίας 5.

Να σημειωθεί πως οι επικοινωνίες διακόπηκαν σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής από ανέμους εντάσεως 340 χιλιομέτρων/ ώρα. «Ενδέχεται να έχουμε θύματα, (υπάρχει) ενδεχομένως ένας σημαντικός αριθμός θυμάτων, ωστόσο δε μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σούνε Γκούντνιτζ, επικεφαλής του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον συντονισμό των ανθρωπιστικών υποθέσεων (OCHA) στον Ειρηνικό.

«Όπως όλα δείχνουν έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές. Οι δρόμοι έχουν γεμίσει συντρίμμια και εκτεταμένες πλημμύρες έχουν σημειωθεί» λέει η ίδια πηγή. Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που επικαλείται ο ΟΗΕ, 44 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μία μόνο από τις επαρχίες του Βανουάτου.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa