Πολιτική

Εξεταστική ζήτησε ο Μητσοτάκης – Τι απαντά στις αποκαλύψεις Ολάντ

Την ανάγκη σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθούν οι πτυχές των κυβερνητικών χειρισμών του πρώτου εξαμήνου του 2015 υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε συνέντευξή του στον « Εθνικό Κήρυκα» και στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα «Cosmos-FM».

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αυτό το οποίο έχουμε πει εμείς είναι να γίνει μια Εξεταστική επιτροπή, η οποία να διερευνήσει τι ακριβώς έγινε τους πρώτους έξι μήνες του 2015. Γνωρίζουμε ήδη ότι το κόστος για την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία ήταν και παραμένει πάρα πολύ μεγάλο από αυτούς τους καταστροφικούς χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στο τραγικό δημοψήφισμα, στο κλείσιμο των τραπεζών και τελικά στην υπογραφή του τρίτου Μνημονίου».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει την ακρίβεια των συγκεκριμένων ισχυρισμών, αλλά σημείωσε ότι «πρέπει να μάθουμε την αλήθεια».

«Η Νέα Δημοκρατία ως η επόμενη κυβέρνηση θα προχωρήσει στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να μάθουμε εάν πραγματικά υπήρχε Σχέδιο Β’, εάν υπήρχε παράλληλο πρόγραμμα επιστροφής στην δραχμή και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για το τι έγινε τους πρώτους έξι μήνες» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa