Με 450 προσλήψεις μόνιμων γιατρών συνεχίζεται η διαδικασία ενίσχυσης των κρατικών δομών Υγείας.

Στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων για τις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο Υγείας, ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε ότι έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις 450 μόνιμων γιατρών με εξειδίκευση στην επείγουσα ιατρική. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων.

Έγκυρες πηγές του ενθέτου «Ευκαιρίες για Εργασία» αναφέρουν ότι θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση το «κύμα» 6.317 προσλήψεων, ώστε να υλοποιηθεί πλήρως ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας. Οι προσλήψεις αφορούν νοσοκομεία και ΕΚΑΒ, συμβασιούχους και μόνιμους υπαλλήλους.

Συγκεκριμένα:

• Έχει εκδοθεί ΠΥΣ για την κάλυψη 2.000 θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ. Οι θέσεις αφορούν όλα τα νοσοκομεία.

• Είναι έτοιμη επαναπροκήρυξη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την κάλυψη των αναγκών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η επαναπροκήρυξη αφορά 45 θέσεις γιατρών και 185 νοσηλευτών, που δεν καλύφθηκαν με την πρώτη προκήρυξη. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

• Αναμένεται επαναπροκήρυξη, μέσω ΟΑΕΔ, για 850 θέσεις που προέκυψαν ως άγονες μετά τη δημόσια πρόσκληση του «ειδικού προγράμματος για την απασχόληση 4.000 μακροχρόνια ανέργων». Το νέο προσωπικό θα υπογράψει ετήσιες συμβάσεις.

• Σχεδιάζεται η συγκρότηση Τοπικών Ομάδων Υγείας που θα αποτελούν τη βασική ομάδα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Η στελέχωσή τους θα γίνει με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Θα συσταθούν συνολικά 240 μονά- δες και θα προκηρυχθούν 3.100 θέσεις. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει ετήσιες συμβάσεις εργασίας.

• Επαναλαμβάνεται το πρόγραμμα –με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση– για την πρόσληψη 137 ατόμων σε θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Πρόκειται για το πρόγραμμα ISF και οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2016 διορίστηκαν ισάριθμοι υπάλληλοι με αυτό το πρόγραμμα, αλλά οι συμβάσεις τους έληξαν.

Έγκυρες πηγές του υπουργείου Υγείας εκτιμούσαν ότι οι διαδικασίες για αυτές τις προσλήψεις θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το καλοκαίρι.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Παρασκήνιο στις 24/06/2017
Σχολιάστε ...