Σαλάτες γεμάτες φρεσκάδα με υπέροχους γευστικούς συνδιασμούς είτε για να τις καταναλώσετε ως κυρίως πιάτο είτε συνοδευτικές στα γεύματα σας.

Σαλάτα μαρούλι με ντοματίνια, πράσινο μήλο, καρύδια, κοτόπουλο και σως με ελαιόλαδο και χυμό πορτοκαλιού
Υλικά:

  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • 6 ντοματίνια
  • ½ πράσινο μήλο
  • 10 μισά καρύδια (ή 5 ολόκληρα)
  • Για τη σως: 2 κ. σούπας ελαιόλαδο, 4 κ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Πλένετε και κόβετε με το χέρι το μαρούλι, το τοποθετείτε σε μια σαλατιέρα, προσθέτετε τα ντοματίνια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, κόβετε σε κομματάκια το πράσινο μήλο και το κοτόπουλο (αφού το έχετε αλατοπιπερώσει και ψήσει) και τα προσθέτετε μαζί με τα καρύδια στη σαλατιέρα ανακατεύετε πάλι. Τέλος, προσθέτετε τη σως, αφού έχετε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το πιπέρι.

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια                                                                           Υλικά

  • 1 φλ.τσ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 μέτριο αγγούρι
  • 2 ντομάτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • θρυμματισμένη φέτα
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ.γλ. βαλσάμικο
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη

Εκτέλεση:Ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό να πάρουν την πρώτη βράση για 5΄. Πετάμε το πρώτο νερό, στην συνέχεια βάζουμε πάλι τα φασόλια μας στη κατσαρόλα με καθαρό νερό να βράζουν για 20′ περίπου, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε το αγγούρι και το κόβουμε σε κυβάκια. Παίρνουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε και αυτές σε κυβάκια. Το μαϊντανό τον ψιλοκόβουμε, όπως και το κρεμμυδάκι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά μας φασόλια-αγγούρι-ντομάτες-μαϊντανό-κρεμμύδι, ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την θρυμματισμένη φέτα (όση ποσότητα εμείς θέλουμε), ρίγανη, ελαιόλαδο και το βαλσάμικο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Σαλάτα με ζυμαρικά και τόνο                                                                                         Υλικά: 

  • 500γρ μακαρόνι κοραλάκι
  • 1 κονσερβα τόνου σε ελαιόλαδο στραγγισμένη
  • 15 ντοματίνια κόκκινα
  • 250γρ πράσινα φασολακια μέτρια βρασμένα
  • 2 καρότα βρασμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρό βάζο με πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 200γρ τυρί προβολόνε σε κυβάκια

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1/2 φλιτζάνι κομμένο κρεμμύδι σε κύβους
  • 1 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
  • 3 κ.γ λευκό ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ πιπέρι
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 1)Βράζουμε τα μακαρόνια 2 λεπτά λιγότερο απο τον χρόνο βρασμού που αναφέρεται στην συσκευασία. 2)σε ενα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ 3) σε ενα μπολ βάζουμε τα ντοματινια, τις πιπεριές, τα πράσινα φασόλια, τα καρότα, το προβολόνε.Προσθέτουμε τον τόνο θρυμματισμένο και τη βινεγκρέτ και το αφήνουμε να μαριναριστεί 10 λεπτά στο ψυγείο 4) βγάζουμε απο το ψυγείο, προσθέτουμε τα μακαρόνια και 5) σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα

Καλή σας όρεξη!

Σχολιάστε ...