Ευκαιρίες για εργασία

6.300 προσλήψεις σε 34 δήμους

ΟΑΕΔ Θέμα

Την πρόσληψη 6.300 ανέργων δρομολογεί ο ΟΑΕΔ μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε όλη τη χώρα.

Στη διαδικασία συμμετέχουν 34 δήμοι. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει οκτάμηνη σύμβαση εργασίας.

Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν σε αυτό θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων τα οποία θα αφορούν τη βελτίωση της καθημερινής ζωής, την αντιμετώπιση της ανεργίας των πληθυσμιακών ομάδων αλλά και την αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων. Παράλληλα, η δράση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και στην αποτελεσματική στήριξή τους.

Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Επίσης, να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς καθώς και εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕΔ και εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της διευκόλυνσης επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις ενεργοποίησης των ωφελουμένων, όπως συμβουλευτική και κατάρτιση. Για τη συμβουλευτική στα ΚΠΑ 2 του ΟΑΕΔ θα υπάρξουν δύο υποχρεωτικές συνεδρίες στους ωφελούμενους κατά την είσοδο και την έξοδό τους στην πράξη, χωρίς κόστος, με όρους που θα εξειδικεύονται στην προκήρυξη.

Δημοσιεύτηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» που κυκλοφόρησε μαζί με την εφημερίδα Παρασκήνιο το Σάββατο 30/9 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa