Ευκαιρίες για εργασία

7.180 προσλήψεις σε 34 δήμους – Δικαιούχοι και κριτήρια

ΟΑΕΔ Θέμα

Κατά το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι αιτήσεις 7.180 ανέργων, προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους της χώρας.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διττός: αφενός η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από αυτήν και αφετέρου η αναβάθμιση των προσόντων των συμμετεχόντων ώστε να διευκολυνθούν στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, μέσω της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και κατάρτισης, ενώ παράλληλα στοχεύει και στην προαγωγή κοινής ωφέλειας σε τοπικό επίπεδο για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

Δίνεται έμφαση κυρίως στους μακροχρόνια ανέργους, ενώ ενισχύονται οι δικαιούχοι του ΚΕΑ και μοριοδοτείται η εντοπιότητα. Οι άνεργοι κάνουν ηλεκτρονικά αίτηση και τοποθετούνται στους δήμους μέσω πινάκων κατάταξης σύμφωνα με μοριοδότηση κριτηρίων.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι οκτώ μήνες.

Όσοι είναι έως 25 ετών θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ όσοι είναι άνω των 25 ετών θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Οι θέσεις αφορούν ειδικότητες όπως: χειριστές μηχανημάτων, επισκέπτες υγείας, αποθηκάριους, ελαιοχρωματιστές, διοικητικούς-οικονομικούς, διοικητικούς-λογιστές, οικοδόμους, βοηθούς βρεφονηπιοκόμων, εργάτες πρασίνου, οδηγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, νηπιαγωγούς, κηπουρούς, υδραυλικούς, αγρονόμους-τοπογράφους, εργοθεραπευτές, βρεφονηπιοκόμους, κοινωνιολόγους, κλητήρες, λογοθεραπευτές, ναυαγοσώστες, μηχανολόγους μηχανικούς, ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές.

Το πρόγραμμα αφορά τους 34 παρακάτω δήμους: Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αλεξάνδρειας, Αχαρνών, Βέροιας, Γρεβενών, Δέλτα, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Ιλίου (Νέων Λιοσίων), Καρδίτσας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Κύμης-Αλιβερίου, Λαγκαδά, Λαμιέων, Λαυρεωτικής, Λεβαδέων, Μεγαρέων, Νάουσας, Ναυπακτίας, Νεάπολης-Συκεών, Νίκαιας-Ρέντη, Ξάνθης, Ορεστιάδος, Πατρέων, Πετρούπολης, Πρεβέζης, Πύργου, Τρικκαίων, Φλώρινας, Χαλκηδόνος.

761 εργαζόμενοι σε δήμους, νοσοκομεία και φορείς

Μπαράζ προσλήψεων αυτή την εβδομάδα στον δημόσιο τομέα. Μέσα από 28 προκηρύξεις έχουν την ευκαιρία να βρουν δουλειά οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν μία θέση.

Αυτή την εβδομάδα ζητούνται κυρίως: ιατροί, νοσηλευτές, φυσικοί, χημικοί, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, διοικητικοί. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι προκηρύξεις στο ΓΑΝ Πειραιά «Μεταξά» (54 θέσεις), στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (20), στο ΓΝΠΑ «Αγία Σοφία», όπου προσφέρονται συνολικά 132 θέσεις εργασίας, και στο Νοσοκομείο Λακωνίας (20 θέσεις).

Ωστόσο ήδη έχει εγκριθεί και η απόφαση για την πρόσληψη 435 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων στον Δήμο Αθηναίων. Παράλληλα, προσφέρονται και αρκετές θέσεις εργασίας σε κέντρα αλλά και σε φορείς της χώρας.

Είναι αναγκαίο να προσέξετε τις προθεσμίες αλλά και τα δικαιολογητικά τα οποία απαιτούνται, προκειμένου να καταλάβετε μία θέση στο Δημόσιο.

Επιμέλεια Σοφία Χύτου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε στις 2/12

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa