Κορωνοϊός

72 νέα κρούσματα, συνολικά 2081 – Στους 93 οι νεκροί

72 είναι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα και έφτασαν τα 2081 συνολικά, σύμφωνα με τη σημερινή επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Στους 93 φτάνουν οι νεκροί από τον ιό, μετά τους τρεις θανάτους των τελευταίων 24 ωρών. Από τους νεκρούς οι 26 είναι γυναίκες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε ότι 75 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας 67 ετών. Συνολικά, 37.344 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί.

Επιτρέπεται το περπάτημα με απόλυτη προσοχή

Το μήνυμα «μένουμε στο σπίτι» δεν αλλάζει, το περπάτημα είναι υγεία, μπορούμε να περπατήσουμε τηρώντας τις αποστάσεις και για μισή ώρα την ημέρα, είπε ο κ. Τσιόδρας. Να αισθανόμαστε και στον ανοιχτό χώρο, όπως μέσα σε έναν κλειστό, όπως το σούπερ μάρκετ, είπε ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ, να κρατάμε τις ασφαλείς αποστάσεις.

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να αποφεύγουμε τον συνωστισμό που είναι εύκολος στις πόλεις. Πιο σημαντικό από όλα είναι να προστατεύονται οι ευπαθείς ομάδες. «Με τη δική μας βοήθεια να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό», είπε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ.

Στη συνέχεια έκανε έκκληση για «ειρήνη στο σπίτι», για τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας. «Μαζί μπορούμε και πρέπει να προλάβουμε τη βία παντού», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Αρρώστια σοβαρότερη από τον ιό είναι το να τα βάζεις με τον δίπλα σου, με τον γείτονά σου, τόνισε ακόμα ο κ. Τσιόδρας.

Αν προσέξουμε τις λίγες αυτές στιγμές, θα μπορέσουμε να σκεφτούμε ένα μέλλον που θα μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο με τα μέτρα. «Εξαρτάται από εμάς», κατέληξε ο καθηγητής.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa