Κοινωνία

9.000 προσλήψεις σε δήμους και υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ

Θέσεις εργασίας ανοίγουν για 9.000 άνεργους, σε 56 δήμους της χώρας, καθώς και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, η προκήρυξη του προγράμματος που περιλαμβάνει οκτάμηνη απασχόληση και κατάρτιση, ενώ η χρηματοδότηση για το 2019 ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ.

Το σημαντικό σε αυτό το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ είναι πως οι μισθοί των ωφελούμενων θα είναι αυξημένοι, καθώς συνδέονται με τον κατώτατο μισθό που πρόκειται να αυξηθεί από τον Φεβρουάριο.

Επιπλέον για τους νέους κάτω των 25 ετών που πληρώνονταν με βάση τον υποκατώτατο μισθό, σύμφωνα με το newsbeast.gr, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ο υποκατώτατος καταργείται.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, μέχρι σήμερα κάθε ωφελούμενος που τοποθετείται στον επιβλέποντα φορέα, εισπράττει 495,25 ευρώ μηνιαίως (αν είναι ηλικίας άνω των 25 ετών) και 431,75 ευρώ μηνιαίως (αν είναι κάτω των 25 ετών).

Οι άνεργοι θα απασχοληθούν σε 10 τομείς προτεραιότητας που έχουν να κάνουν με υπηρεσίες που παρέχονται προς τους πολίτες από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέτοιοι είναι η αναβάθμιση και συντήρηση δημοτικών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών με έμφαση στην προώθηση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας (ΤΠΕ), η καθαριότητα, η υποστήριξη και βελτίωση των υπηρεσιών της εκπαίδευσης, η βελτίωση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας της Δημόσιας Διοίκησης προς τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω των συνεπειών της οικονομικής κρίσης κλπ.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς και ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι είναι:

  • άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι
  • εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • άνεργοι, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς,
  • μακροχρόνια άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα,
  • άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,
  • εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ και
  • άνεργοι δικαιούχοι «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

πηγή sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa