Πολιτική

Α. Γεωργιάδης από Χανιά: «Καλύτερες παροχές υγείας χωρίς σπατάλη χρημάτων του λαού»

Άδωνις Γεωργιάδης

Η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες αποτελεί τον πρώτο στόχο του υπουργείου Υγείας, τόνισε σε ομιλία του το μεσημέρι στα Χανιά ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδης.
«Ο πρώτος μας στόχος είναι ο Έλληνας πολίτης και ασθενής, αυτός είναι στο επίκεντρο, αλλά ταυτόχρονα αυτό θα το κάνουμε χωρίς να σπαταλάμε τα χρήματα του ελληνικού λαού», είπε.

Από το βήμα του εκπαιδευτικού εργαστηρίου, αναφέρθηκε στο θέμα της κινητικότητας που εφαρμόστηκε σε νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, κάνοντας γνωστό ότι χθες ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και όλα τα ονόματα παραδόθηκαν στον ΑΣΕΠ. «Σε σημερινή μου επικοινωνία με τον ΑΣΕΠ έχω την διαβεβαίωση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα είναι όλοι στις νέες τους θέσεις», τόνισε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι -παρά την συμφωνία που υπήρχε με στρατιωτικά νοσοκομεία για την μεταφορά ασθενών από νοσοκομεία που έκλεισαν- δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν ασθενείς. «Δεν υπήρξε η παραμικρή αύξηση στην κίνηση των ασθενών στα υπόλοιπα νοσοκομεία. Αφαιρέσαμε 5 νοσοκομεία από το σύστημα και δεν υπήρξε αύξηση κατά ένα κρεβάτι. Όλη αυτή η φασαρία έγινε για να μετακινηθούν εντός 15 -20 ημερών ορισμένοι άνθρωποι σε γειτονικά νοσοκομεία και για νοσοκομείο που δεν φόρτωσε το σύστημα ούτε κατά ένα κρεβάτι. Αντιθέτως, τώρα θα έχουμε περισσότερα νοσοκομεία στην εφημερία και περισσότερα διαθέσιμα κρεβάτια για τους πολίτες της Αττικής».

Από τα Χανιά, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η λειτουργία καρδιοχειρουργικής κλινικής στο Ηράκλειο, ενώ με αφορμή την έλλειψη γιατρού στην ακριτική Γαύδο έκανε γνωστό ότι ήδη έδωσε εντολή και τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο νησί γενικός γιατρός. Παράλληλα γνωστοποίησε ότι με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή προβλέπεται η θέσπιση κινήτρων, ώστε, όπως είπε, «να επιλέγουν ευκολότερα οι γιατροί τις ακριτικές περιοχές».

Αναφερόμενος στα κίνητρα που θα δοθούν, μίλησε για μόρια ώστε να προσλαμβάνονται στο δημόσιο κατά προτεραιότητα, τη δυνατότητα να υπάρχει συνυπηρέτηση συζύγων γιατρών στο ίδιο μέρος, τη θεσμοθέτηση δωρεάν καταλυμάτων από τους δήμους ώστε να μπορούν οι δήμαρχοι να καταλογίζουν τα έξοδα χωρίς να έχουν προβλήματα από τις υπηρεσίες τους.

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα εξουσιοδοτήσει το διοικητή της 7ης υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης να διαπραγματευτεί με φορείς του δημοσίου την χρήση, κατά παραχώρηση, των κτιριακών εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρείου Χανίων, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στο υπουργείο για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa