Πολιτική

Α. Γεωργιάδης: «Ξεχάστε την Τρόικα»

Άδωνις Γεωργιάδης

«Ξεχάστε την Τρόικα. Το Μνημόνιο τέλειωσε» υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη εφ’όλης της ύλης που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Μόλις τελειώσει ο χρόνος, θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και θα γίνει και η όποια διευθέτηση είναι να γίνει στο χρέος μας και θα αποκτήσει η χώρα μερική πρόσβαση στις αγορές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

«Ο διαχωρισμός σε μνημόνιο και αντιμνημόνιο θα είναι πια άνευ σημασίας. Αυτή η εποχή του μνημονίου τελειώνει, είμαστε στις τελευταίες μέρες αυτής της εποχής. Τώρα πρέπει να πάμε στη νέα εποχή».

«Οι στόχοι είναι για να διατηρούν την οικονομική ευστάθεια του συστήματος. Μπορείς να έχεις εθνικό σύστημα Υγείας χωρίς λεφτά; Ξεχάστε την τρόικα. Ήταν λάθος του πολιτικού μας συστήματος που έβαλε μπροστά την τρόικα, πιστεύω κυρίως για να προστατευτεί το ίδιο και τα έκανε χειρότερα. Δεν είναι το πρόβλημά μου εμένα ούτε ο Thomson, ούτε ο Mors. Ο Thomson και ο Mors και ο Mattias εκπροσωπούν τους πιστωτές μας, τους μοναδικούς ανθρώπους στον πλανήτη, που ενδιαφέρονται να μας δώσουν λεφτά, γιατί, όπως έχετε καταλάβει, ούτε Ρώσοι υπήρχαν ποτέ, ούτε Κινέζοι, ούτε …φούφουτοι.

Άρα αυτά άστε τα για τον Καμμένο και τους άλλους, που λένε αυτές τις ανοησίες. Στον πραγματικό κόσμο, οι μόνοι που μας έδιναν λεφτά, είναι αυτοί και μ’ αυτούς μιλάμε. Αλλά αυτοί γιατί είναι εδώ; Γιατί έχουν αγωνία να επιστρέψουν τα λεφτά σε αυτούς απ’ όπου τα πήραν. Αυτό τους ενδιαφέρει. Εμάς, όμως, δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Εμάς μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε αυτό τον τόπο και να μπορεί να επιβιώνει μόνος του, χωρίς να έχει ανάγκη κανέναν».

Επιπλέον, αναφέρεται στο θέμα της κινητικότητας, διευκρινίζοντας πως όσοι δεν κάνουν αιτήσεις για την κινητικότητα, κινδυνεύουν με απόλυση. Εκτιμά ότι η κινητικότητα θα περιορίσει και δεν θα αυξήσει τα ράντζα. «Θα προχωρήσουμε στις αλλαγές που είναι ανάγκη να γίνουν σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία στην περιφέρεια» τονίζει, ενώ κάνει γνωστό πως, μέσω διαγωνισμού, το «Ερρίκος Ντυνάν» θα περάσει σε ιδιώτες «για να σωθεί».

Επίσης, αναφέρεται σε «ανάσα» 500 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΠΥ, λόγω καλής τουριστικής περιόδου και αυξημένων εισφορών, και παρατηρεί ότι το «πάρτι» στην Υγεία περιορίσθηκε, αλλά…συνεχίζεται.

Τέλος, μιλά για «δίχτυ ασφάλειας» έως το τέλος του χρόνου για τους απόρους και ανασφάλιστους, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αναφερόμενος στους πρόσφατους χαρακτηρισμούς περί … γκρινιάρηδων και στρουμφακίων προς τους δημοσιογράφους λέει: «Έκανα χιούμορ».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa