Πολιτική

Άδωνις: Χρειαζόμαστε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Άδωνις-Γεωργιάδης

Αντίθετος στο ενδεχόμενο μιας νέας παράτασης του προγράμματος τάσσεται με συνέντευξή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος τονίζει, ότι σημασία δεν έχει αν η κυβέρνηση θα πάρει παράταση, αλλά τι λεφτά θα πάρει.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αγορά» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ, δήλωσε πως για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, θα μπορούσε να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είμαστε κοντά σε συμφωνία ή υπάρχει η πιθανότητα της ρήξης ο Άδωνις σημειώνει ότι «ρήξη δεν μπορεί να κάνει, πλέον, ο κ. Τσίπρας. Αν ήθελε να την κάνει, έχει αργήσει πάρα πολύ… Όπως και για τη συμφωνία έχει αργήσει πάρα πολύ. Εγώ δεν συμμερίζομαι τη μεγάλη αισιοδοξία που υπάρχει στην κυβέρνηση για εύκολη και άμεση συμφωνία».

Παράλληλα,  κ. Γεωργιάδης, επισημαίνει ότι η εθνική συνεννόηση θα γίνει εφόσον όλες οι πλευρές καθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι και αποδεχθούν και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σε ερώτηση αν εθνική συνεννόηση σημαίνει «μοντέλο Παπαδήμου» προσθέτει πως θα μπορούσε να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας και θα μπορούσε να παραμείνει ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός.

Επιπλέον, τονίζει ότι θα πάει στην ΕΡΤ εάν τον καλέσουν και προσθέτει ότι δεν κάνει εμπάργκο σε κανέναν, αλλά θα πει την άποψή του, πως θα πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ. «Η Ελλάδα, τονίζει, δεν χρειάζεται να ξοδεύει λεφτά στην ΕΡΤ. Η ΝΕΡΙΤ με το 1/3 των εργαζομένων και το 1/3 του κόστους έκανε την ίδια δουλειά».

Κλείνοντας, ασκεί κριτική για την επίσκεψη του προέδρου των φαρμακοποιών, Κωνσταντίνου Λουράντου στη ΝΔ, την οποία ,όπως σημειώνει έβριζε χυδαία τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος υπογραμμίζει οτι «δεν θα πρέπει, να κάνουμε τα λάθη του παρελθόντος και να χαϊδεύουμε εκείνους που θέλουν να κρατήσουν μια συνδικαλιστική καρέκλα και ο κ. Λουράντος, όταν θα πάνε τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σουπερμάρκετ, θα ψάχνει τρύπα για να κρυφτεί».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa