Κόσμος

Άγνοια δηλώνει το Βερολίνο για κοινές περιπολίες Ελλάδας- Τουρκίας

Δεν γνωρίζει το Βερολίνο αν υπάρχει πρόταση της Κομισιόν για κοινές περιπολίες της ελληνικής με τη τούρκικη ακτοφυλακή, αλλά ούτε αν υπάρχει πρόταση νομοθετικού περιεχομένου, δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος και παρέπεμψε στις δύο χώρες, οι οποίες, βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους.

«Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντά, πιστεύω, τον Τούρκο Πρωθυπουργό και, σύμφωνα με όσα μας είπε, έχει δημιουργηθεί μία διμερής ομάδα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για να συζητούνται τακτικά αυτά τα θέματα, όπου συμμετέχουν και οι αρμόδιοι ειδικοί της ακτοφυλακής», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αναφερόμενη στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η ίδια πηγή επισήμανε ότι δεν μπορεί ακόμη να υπάρξει δέσμευση σχετικά με το πότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι νομοθετικές πράξεις. Από γερμανικής πλευράς θα πρέπει, πρόσθεσε, να γίνει το επόμενο έτος, ενώ πρέπει να δοθεί και η έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Αν αυτό γίνει μέχρι το καλοκαίρι, τόσο το καλύτερο – αλλά αυτό θα ήταν πάρα πολύ φιλόδοξο», τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος και σημείωσε ότι το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει η διαδικασία είναι και θέμα της ολλανδικής προεδρίας η οποία αναλαμβάνει τον Ιανουάριο. «Και μετά θα δούμε πόσο γρήγορα θα είναι τα κράτη-μέλη πρόθυμα να συμφωνήσουν σε έναν συμβιβασμό», πρόσθεσε.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER