Κόσμος

Ακροδεξιό στοιχείο και οπαδός του Brexit ο δολοφόνος της Τζο Κοξ

Τζο Κοξ

Ένας «αφοσιωμένος υποστηρικτής» μιας νεοναζιστικής οργάνωσης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι ο φερόμενος ως δολοφόνος της Τζο Κοξ, η οποία διεξήγαγε εκστρατεία υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γνωστοποίησε μια αμερικανική οργάνωση προάσπισης των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων.

Όπως ανέφερε η οργάνωση Southern Poverty Law Center, ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, που σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Τόμας Μέιρ, έχει «μακρά ιστορία» ανάμιξης στον «λευκό εθνικισμό».

Όπως αποκαλύπτει στον ιστότοπό της η ΜΚΟ:«Σύμφωνα με αρχεία που περιήλθαν στην κατοχή του Southern Poverty Law Center, ο Μέιρ ήταν αφοσιωμένος υποστηρικτής της Εθνικής Συμμαχίας, που ήταν επί δεκαετίες η σημαντικότερη νεοναζιστική οργάνωση των ΗΠΑ».

Η οργάνωση διευκρίνισε πως ο Μέιρ δαπάνησε πάνω από 620 δολάρια (550 ευρώ) για να αποκτήσει κείμενα της Εθνικής Συμμαχίας, μιας οργάνωσης που καλεί να εγκαθιδρυθεί ένα κράτος αποκλειστικά για λευκούς, αλλά και να εξαλειφθούν οι Εβραίοι.

Δολοφόνος Τζο Κοξ

Η 41χρονη βουλευτής του κόμματος των Εργατικών Τζο Κοξ δολοφονήθηκε την Πέμπτη στο Μπέρστολ, στη βόρεια Αγγλία.

Η αστυνομία λίγη ώρα αργότερα συνέλαβε έναν άνδρα 52 ετών, τον φερόμενο ως δράστη, που οι γείτονές του περιέγραψαν ως έναν «μοναχικό» άνθρωπο και όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ ο δράστης ονομάζεται Τόμας Μέιρ.

Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα, αλλά σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα ούρλιαζε «πρώτα η Βρετανία» στην βουλευτή, άλλοτε εργαζόμενη στην Oxfam, η οποία εξάλλου υπερασπιζόταν δυναμικά τους Σύρους πρόσφυγες.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa