Πολιτική

Αλ. Αλαβάνος: Ο Τσίπρας λέει τα ίδια με τον Σαμαρά

Αλαβάνος

Ο Αλέκος Αλαβάνος, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο επικεφαλής του κόμματος, « Σχέδιο Β’», ανέφερε πως αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιφατικά και «επιτείνουν την σύγχυση του λαού».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει ο κ. Τσίπρας “εθνική καταστροφή” την επιστροφή στη δραχμή. Με τον ίδιο τρόπο λέει τα ίδια με τον Αντώνη Σαμαρά».

Ο κ. Αλαβάνος ήταν ιδιαίτερα καυστικός όσον αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι θυμίζει «μετεωρολογικό δελτίο», ενώ έφερε ως αντιδιαστολή το παράδειγμα της ΔΗΜΑΡ για την οποία είπε ότι εκτιμά τη θέση της ακόμα και αν διαφωνεί μαζί της.

Στην συνέχεια ερωτώμενος για την πιθανότητα επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, απάντησε πως «από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση, δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε μια προσπάθεια εναλλακτικής λύσης με αίσθημα φόβου. Mε το φτηνό νόμισμα θα έχουμε άμεσα αύξηση εξαγωγών και μείωση εισαγωγών αφού θα υπάρξει ένταση της εσωτερικής παραγωγής».

Σε ερώτηση, δε, για το τι θα γίνει με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου σε περίπτωση επιστροφή στη δραχμή υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να στραφεί στη λύση του φτηνού ιρανικού πετρελαίου, όπως δεν μπορεί να κάνει τώρα επειδή υπάρχει εμπάργκο των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa