Πολιτική

Αλεξιάδης: «Ιστορίες για αγρίους» οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

«Ιστορίες για αγρίους» χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης την ειδησεογραφία για πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Ο ίδιος υποστήριξε ότι όσοι πλειστηριασμοί γίνονται, αφορούν αποκλειστικά μεγαλοοφειλέτες. «Αν κάποιοι θεωρούν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας τον πλειστηριασμό σε μεγαλοφειλέτη που χρωστά 1,5 εκατ., όπως ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ κλπ., έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων… Δεν γίνονταν και δεν γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Παλιά γινόταν αυτό (πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας), και εγώ ως συνδικαλιστής είχα συμμετάσχει σε κινητοποίηση ενάντια στον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ναυτεργάτη», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη για πολίτες με χρέη μόνο προς την εφορία, για να προστατέψουν την πρώτη κατοικία τους από πλειστηριασμό. «Η διάταξη είναι στη φάση της ολοκλήρωσης της επεξεργασίας, θα έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ανάλογα του νόμου Κατσέλη», ανέφερε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa