Παρασκηνιακά

Αλλαγές σε ΣΥΡΙΖΑ – Κουμουνδούρου

ΣΥΡΙΖΑ

Μοιάζει λες κι έχει επέλθει κι έχει η απόλυτη καταστροφή. Κι όμως έχει συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Από την πολυκοσμία των προηγούμενων ημερών, όταν και στους στενούς διαδρόμους του κτιρίου της Κουμουνδούρου συνωστίζονταν εκατοντάδες στελέχη και δημοσιογράφοι, πλέον δεν υπάρχουν παρά μόνο οι υπάλληλοι και ελάχιστα στελέχη.

Το άλλοτε στρατηγείο του Αλέξη Τσίπρα είναι άδειο. Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με το γεγονός πως τα περισσότερα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει υπουργικά πόστα.

Έτσι, όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς, θα υπάρξουν ριζικές αλλαγές στην Κουμουνδούρου και σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού, καθώς η πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι ο πλήρης διαχωρισμός κόμματος – κυβέρνησης – Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Με δεδομένο πως οι θέσεις στην κυβέρνηση έκλεισαν, μένει πλέον η ανάθεση κοινοβουλευτικών καθηκόντων στους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που δεν έλαβαν θέση στο κυβερνητικό σχήμα: Μαθαίνω πως ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας ετοιμάζεται για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Τα στελέχη της Γραμματείας Γιάννης Μπαλάφας και Αλέξης Μητρόπουλος προαλείφονται ο πρώτος για αντιπρόεδρος της Βουλής και ο δεύτερος για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Θέση αντιπροέδρου διεκδικεί και ο βουλευτής της Α’ Πειραιά, Στάθης Λεουτσάκος.

Για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ετοιμάζεται και ο διευθυντής της «Αυγής», Νίκος Φίλης , που-όπως ήδη ανακοίνωσε- δεν θα παραμείνει στο τιμόνι του κομματικού οργάνου.

Ερωτηματικό παραμένει για το ποιος θα είναι ο τρίτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος που θα προέρχεται από την εσωκομματική μειοψηφία. Το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι είναι Θανάση Πετράκου.

Για τη θέση του γραμματέα προκρίνονται τρία στελέχη: ο γραμματέας Οργανωτικού ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, στον οποίο πιστώνεται η εξαιρετική προεκλογική καμπάνια, αλλά και η οργανωτική του ικανότητα, ο Παναγιώτης Ρήγας, μέλος της ΚΕ και του Οργανωτικού Γραφείου και ο πρώην γραμματέας της Νεολαίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Από την προεδρική πλειοψηφία ρόλο στην επόμενη ημέρα αναμένεται να παίξουν ο 29χρονος Κώστας Ζαχαριάδης και το μέλος της ΚΕ και δραστήριο στέλεχος του Γραφείου Τύπου, Ράνια Σβίγγου.

Τέλος, για το Γραφείο Τύπου έχουν πέσει στο τραπέζι τα εξής ονόματα: Αλέκος Καλύβης και Χρήστος Σταίκος.

Πηγή: Τα Νέα

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa