Κόσμος

Αλβανία: Με αφορμή το Κόσοβο «γεννάει» εθνικισμούς

Εντι Ραμα

Για ένωση της χώρας του με το Κόσοβο προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσόβου.

«Προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εάν η Ε.Ε. συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίηση τους με τον κλασικό τρόπο» δήλωσε ο Έντι Ράμα, σε κοινή συνέντευξη του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι στην τηλεόραση της Πρίστινας «Kosova Klan».

Ο κ. Θάτσι πρόσθεσε πως «τα λόγια του Ράμα δεν αποτελούν απειλή, αλλά μία ρεαλιστική προοπτική που θα υλοποιηθεί στο μέλλον, εφ’ όσον συνεχιστεί η απομόνωση του Κοσόβου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός να καθυστερεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου, που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αμέσως ήρθε η αντίδραση από τον πρωθυπουργός της Σερβίας Αλέξάνταρ Βούτσιτς που έγραψε σχετικά ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο στον προσωπικό λογαριασμό Twitter: «Υπόσχομαι στον πρωθυπουργό Ράμα, ότι η Αλβανία και το Κόσοβο ποτέ δεν θα ενωθούν, με το κλασικό, όπως λέει, τρόπο. Καλώ τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa