Κόσμος

Αλβανία: Με αφορμή το Κόσοβο «γεννάει» εθνικισμούς

Εντι Ραμα

Για ένωση της χώρας του με το Κόσοβο προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει να μην προωθεί την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσόβου.

«Προέχει η ενοποίηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο εάν η Ε.Ε. συνεχίσει να κλείνει την πόρτα στο Κόσοβο, τότε οι δύο χώρες είναι αναγκασμένες να προχωρήσουν στην ενοποίηση τους με τον κλασικό τρόπο» δήλωσε ο Έντι Ράμα, σε κοινή συνέντευξη του με τον υπουργό Εξωτερικών του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι στην τηλεόραση της Πρίστινας «Kosova Klan».

Ο κ. Θάτσι πρόσθεσε πως «τα λόγια του Ράμα δεν αποτελούν απειλή, αλλά μία ρεαλιστική προοπτική που θα υλοποιηθεί στο μέλλον, εφ’ όσον συνεχιστεί η απομόνωση του Κοσόβου από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός να καθυστερεί η απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες του Κοσόβου, που ταξιδεύουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αμέσως ήρθε η αντίδραση από τον πρωθυπουργός της Σερβίας Αλέξάνταρ Βούτσιτς που έγραψε σχετικά ένωση της Αλβανίας με το Κόσοβο στον προσωπικό λογαριασμό Twitter: «Υπόσχομαι στον πρωθυπουργό Ράμα, ότι η Αλβανία και το Κόσοβο ποτέ δεν θα ενωθούν, με το κλασικό, όπως λέει, τρόπο. Καλώ τους ηγέτες των Αλβανών να πάψουν να προκαλούν αστάθεια στην περιοχή».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa