Κόσμος

Αλβανοί στην Ιταλία στρατολογούν τζιχαντιστές

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών Μέσων Ενημέρωσης, οι ιταλικές αρχές παρακολουθούν τη δράση πυρήνα αποτελούμενου από περίπου 40 Αλβανούς, από το Κόσοβοκαι την Αλβανία, που έχει τις βάσεις του στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Σιένα και τη Λούκα .

Όπως αναφέρουν τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο πυρήνας αυτός, προσπαθεί να στρατολογήσει τζιχαντιστές από τις γραμμές των μεταναστών στην Ιταλία και να τους στείλουν στο μέτωπο, στη Συρία και το Ιράκ.

Ο πυρήνας, σύμφωνα με τις εφημερίδες, δουλεύει για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και, εκτός από τη στρατολόγηση, εφοδιάζει τους τζιχαντιστές που στέλνει στη Συρία με πλαστά διαβατήρια.

Πάντα σύμφωνα με Αλβανικές πηγές, τα μέλη του πυρήνα, για να αποφύγουν τις παρακολουθήσεις, δεν κάνουν τη στρατολόγηση στα τεμένη, αλλά συγκεντρώνονται κυρίως σε κινέζικα μπαρ, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα ο πυρήνας έστειλε στη Συρία 59 τζιχαντιστές από την Ιταλία.

Ο υποδιευθυντής της ιταλικής αστυνομίας Ρομπέρτο ντε λα Ρόκα, σε συνέντευξή του στο κανάλι News 24, δήλωσε ότι επισκέφθηκε τα Τίρανα και την Πρίστινα στο πλαίσιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας διότι, όπως είπε, η Αλβανία και το Κόσοβο μπορεί να αποτελέσουν χώρες μετάβασης για τους ισλαμιστές τρομοκράτες και στρατολόγησης τζιχαντιστών.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa