Κόσμος

Αμέτρητες δολοφονίες περιβαλλοντολόγων ακτιβιστών

Γκρινπις

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι οργανώσεις Enviromental Health News, Lexis – Nexis και η Διεθνή Αμνηστία όσον αφορά τις δολοφονίες περιβαλλοντολόγων ακτιβιστών και ρεπόρτερ που κάλυπταν δημοσιογραφικά, τα περιβαλλοντολογικά εγκλήματα που σημειώθηκαν την περίοδο 2011-2012.

Στον αριθμό των νεκρών πρέπει να προσθέσουμε και αυτούς που αναφέρει σε έκθεσή της η Global Witness. Η συγκεκριμένη οργάνωση τονίζει ότι λόγω του φόβου, της τρομοκρατίας, των κυβερνήσεων και της λογοκρισίας που επιβάλλεται, ο αριθμός στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος και επιπλέον πρέπει να προστεθούν οι δολοφονίες ανθρώπων που που αντιστάθηκαν στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου και τις ένοπλες συρράξεις κατοίκων για διεκδίκηση των ελάχιστων φυσικών πόρων που τους έχουν απομείνει εξαιτίας της κλοπής τους από κράτος και εταιρείες.

Δολοφονίες

Επίσης, δεν περιλαμβάνονται οι καθημερινές απειλές κατά της ζωής και την τρομοκρατία που δέχονται μέχρι και σήμερα οργανώσεις, ακτιβιστές, διαδηλωτές και οργανωμένες ομάδες κατοίκων ή και άτομα στην Ασία, την Αφρική, την Λ. Αμερική και την Κίνα (και στην Χαλκιδική πρόσφατα).

Την δεκαετία που πέρασε, 711 άτομα δολοφονήθηκαν από τον στρατό και την αστυνομία, αλλά και από ιδιωτικούς σεκιούριτι, στην προσπάθεια υπεράσπισης των δασών και της γης τους στις παραπάνω χώρες, ενώ τα τελευταία 20 χρόνια στην Βραζιλία, έχουν δολοφονηθεί 1150 ακτιβιστές της προάσπισης της γης, του νερού και της υπαίθρου. Από το 1988 λιγότερες από 100 υποθέσεις έφτασαν στα δικαστήρια της Βραζιλίας, αλλά μόνο 15 κηρύχθηκαν ένοχοι και ένας φυλακίστηκε.

Οι πρόσφατοι νόμοι που θεσπίστηκαν στην Αμερική και στην Ρωσία, χαρακτηρίζουν τις οργανώσεις υπεράσπισης της φύσης και των ζώων σαν εγκληματικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa