Κοινωνία

Αναγνώρισε το ζευγάρι από τα Φάρσαλα η φερόμενη ως μητέρα της Μαρίας

Μαρία

Στις 31 Ιανουαρίου του 2009 η Σάσα Ρούσεβα –φερόμενη ως μητέρα της μικρής Μαρίας– φέρνει στον κόσμο ένα κοριτσάκι στο νοσοκομείο της Λαμίας και αρχές Φεβρουαρίου προσπάθησε να το δηλώσει στο ληξιαρχείο του δήμου.

Εγγραφο

Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το lamiastar, η ληξιαρχική πράξη μπλοκαρίστηκε από τον ληξίαρχο, ο οποίος παρατήρησε ότι η γυναίκα είχε προσκομίσει έγγραφα στα οποία δήλωνε παντρεμένη, παρότι δήλωνε άγαμη στο νοσοκομείο.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Κοτρωνιάς, δηλώνει κατηγορηματικά ότι «ποτέ δεν δηλώθηκε μωρό μόνο με την παρουσία μαρτύρων και χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα».

Εγγραφο

Το 2009, το 10% των γεννήσεων ήταν από γυναίκες βουλγαρικής καταγωγής.

Ξένοι ανταποκριτές, που βρίσκονται στην χώρα μας, συνδέουν την υπόθεση της Μαρίας με το κύκλωμα εμπορίας βρεφών που είχε απασχολήσει τις αρχές το 2011. Τότε, είχε συλληφθεί ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λαμίας, ενώ μέσα στο σπίτι του είχε βρεθεί ένα βρέφος 25 ημερών, το οποίο είχε απαχθεί από τη φυσική του μητέρα και ήταν έτοιμος να το πουλήσει.

Εγγραφο

 

Σύμφωνα με νέα στοιχεία η βιολογική (;) μητέρα της 4χρονης Μαρίας, δεν μπορούσε να συντηρήσει οικονομικά το κοριτσάκι και γι’ αυτόν τον λόγο το έδωσε στον 39χρονο Χρήστο Σάλη και την 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή, με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής εγγράφων.

Εγγραφο

Η Ρούσεβα δήλωσε πως αν οι εξετάσεις DNA που θα γίνουν, δείξουν πως εκείνη είναι η μητέρα, θα πάρει πίσω το παιδί της. Μάλιστα, η Βουλγάρα αναγνώρισε στο αστυνομικό τμήμα των Φαρσάλων, τους προφυλακισμένους Ρομά, ως το ζευγάρι, στο οποίο άφησε το παιδί της.

Εγγραφο

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa