Κοινωνία

Ανακαλείται ο διορισμός 156 δημοτικών αστυνομικών με πλαστά δικαιολογητικά

δημοτική αστυνομία

Στοιχεία- σοκ προέκυψαν από έλεγχο δικαιολογητικών των δημοτικών αστυνομικών από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), καθώς, όπως προέκυψε, εγκρίθηκαν προσλήψεις με πλαστά δικαιολογητικά ή που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Έτσι ανακαλείται ο διορισμός 156 πρώην, πλέον, δημοτικών αστυνομικών, ενώ, παράλληλα, θα διεξαχθεί και εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες αυτόν των εργαζομένων και των διοικητικών οργάνων, που ενέκριναν τις προσλήψεις.

Οι παραβάσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας των επιθεωρητών, ενώ, από τους 156, οι 74 έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών και οι υπόλοιποι 82 προσελήφθησαν χωρίς να διαθέτουν ορισμένα από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Μέχρι σήμερα έχουν ήδη ανακληθεί, βάσει των εκθέσεων του ΣΕΕΔΔ, 68 διορισμοί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανακληθούν και οι υπόλοιποι, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών αποφάσεων από τις κατά περίπτωση αρμόδιες δημοτικές αρχές.

Σύμφωνα με το Βήμα, στο σύνολο των δημοτικών αστυνομικών εντοπίστηκε ένα ποσοστό της τάξης του 4,5% το οποίο έχει προσληφθεί με μη σύννομες διαδικασίες.
Έτσι, οι 156 δημοτικοί αστυνομικοί θα προστεθούν μαζί με άλλες κατηγορίες υπαλλήλων του δημοσίου τομέα στον αριθμό των απολύσεων που επιζητά η κυβέρνηση για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των συμφωνιών της με την τρόικα.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο σύνολο των 3.530 πρώην δημοτικών αστυνόμων σε 178 δήμους της χώρας και ελέγχθηκαν 12.377 υποβληθέντα δικαιολογητικά (απολυτήρια λυκείου, πτυχία πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης, πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και πιστοποιητικά εντοπιότητας) που χρησιμοποιήθηκαν.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa