Πολιτική

Ανάκαμψη από το 2014 περιμένει ο Γιώργος Προβόπουλος

Προβόπουλος

Την είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης από το 2014, περιμένει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, όπως τόνισε κατά την ομιλία του στο 7ο Ελληνοαλβανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ. Σύμφωνα με τον κ. Προβόπουλο, οι αγορές δείχνουν να το αντιλαμβάνονται αυτό. «Επωμιστήκαμε ένα μεγάλο κόστος, κάναμε πολύ κόπο, τώρα αναμένουμε τους καρπούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στις ισχυρές και διευρυνόμενες εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Αλβανίας και στην παρουσία των ελληνικών τραπεζών στην Αλβανία. Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτύχει η Ελλάδα, καθώς και στην συντελούμενη ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, που έχει οδηγήσει για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες σε πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε ότι με την έξαρση της κρίσης η Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-0,52% παρενέβη για να διατηρήσει τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην παροχή της αναγκαίας ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Η αναδιοργάνωση του τραπεζικού κλάδου που έχει επιτευχθεί είναι εντυπωσιακή. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που, έχοντας αντέξει μια τέτοια θύελλα, ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα είναι πλέον καλά κεφαλαιοποιημένος και ανακτά την ανταγωνιστικότητά του» ανέφερε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa