Πολιτική

Ανασχηματισμός ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν

Αλέξης Τσίπρας

Μπορεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκινά αύριο αλλά όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη… Δευτέρα καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι εκείνη την ημέρα ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει στον περιβόητο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του που όλοι προεξοφλούν ότι θα είναι ριζικός.

Το Μέγαρο Μαξίμου θα προτιμούσε ο κυβερνητικός ανασχηματισμός να γίνει μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης την οποία υπολόγιζε εντός του Νοεμβρίου. Ωστόσο, επειδή το σενάριο αυτό δεν φαίνεται να ευοδώνεται και δεδομένων των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση αλλά και των αναγκών να δώσει ο Πρωθυπουργός ένα «φρεσκάρισμα» στο κυβερνητικό σχήμα, όλα συνηγορούν ότι οι αλλαγές θα γίνουν άμεσα.

Πληροφορίες που επικαλούνται τα Νέα αναφέρουν επιπλέον ότι στο Μαξίμου αρχίζει να επικρατεί η σκέψη να τοποθετηθεί στην θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ένα πρόσωπο-κλειδί για να συντονίζει κόμμα και κυβέρνηση και να προλαμβάνει εσωκομματικές γκρίνιες.

Για έναν τέτοιο ρόλο, προορίζεται εις εκ των κορυφαίων υπουργών σήμερα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην θέση του υπουργού Οικονομικών θα παραμείνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως και ο Νίκος Παππάς στην θέση του υπουργού Επικρατείας. Ακόμη ακούγεται ότι παραμένει στο Προστασίας του Πολίτη ο Νίκος Τόσκας, που συνεργάζεται με την κυβέρνηση όπως και ο Νίκος Κοτζιάς μέσω της πολιτικής κίνησης «Πράττω» – αν και υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για το πρόσωπό του, κυρίως από κόμμα. Τα επόμενα 24ωρα θα κριθεί το αν θα παραμείνει στο κυβερνητικό του πόστο ο Πάνος Σκουρλέτης ενώ φημολογείται ότι η νυν υφυπουργός και κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη θα αναβαθμιστεί σε υπουργό Επικρατείας.

Στο νέο σχήμα αναμένεται να μπει πλειάδα νέων στελεχών 30άρηδων-40άρηδων ενώ ακούγονται ότι θα αξιοποιηθούν σε κυβερνητικές θέσεις βουλευτές όπως οι κ.κ. Φάμελλος Καραγιαννίδης, Συρμαλένιος, Σαντορινιός, Σεβαστάκης, Καρακώστα, Αυλωνίτου κ.α.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa