Κοινωνία

Αναζητούνται 24.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για τη νέα σχολική χρονιά

Αγώνας δρόμου για να προλάβουν τα κενά με νέα σχολική χρονιά προσπαθεί να προλάβει το Υπουργείο Παιδείας με την αναζήτηση σχεδόν 24000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς τα χρήματα φτάνουν μόνο για 2000 δημοσίους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, αναζητούνται πιστώσεις από το ΕΣΠΑ για την πρόσληψη των λοιπών όπως είχε γίνει και πέρυσι, οι οποίες όμως ακόμα δεν έχουν βρεθεί στο σύνολό τους.

Πάντως πριν από λίγες ημέρες το θέμα ετέθη κατά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ενημερώθηκε και ζήτησε να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς σοβαρά κενά, οπότε θεωρείται πιθανό ότι τελικά θα αποδεσμευτούν τα κονδύλια που απαιτούνται.

Όπως έχει επισημάνει εδώ και δύο εβδομάδες ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, η κατάσταση που θα αντιμετωπίσουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται οριακή κυρίως λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών, οι οποίες από περίπου 6.500 πέρυσι, προβλέπεται φέτος να εκτιναχθούν σε πάνω από 10.000.

Ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος, είχε υπολογίσει τις ανάγκες σε αναπληρωτές στο ερχόμενο έτος ανάμεσα σε 20.000 και 24.000 συγκριτικά με τους περίπου 15.000 που προσελήφθησαν πέρυσι και στις δύο εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας είχε προϊδεάσει από τα τέλη Ιουνίου ότι το συντριπτικό ποσοστό των προσλήψεων θα επιδιωχθεί να γίνει και φέτος μέσω του ΕΣΠΑ, λέγοντας ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε βρει έναν τρόπο κάλυψης των κενών που αποτελεί υπόδειξη και για τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa