Οικονομία

«Άνω τελεία» στην διαπραγμάτευση – Η συμφωνία έρχεται… από Δευτέρα

Ευκλείδης Τσακαλώτος

Μέχρι τις 2 τα ξημερώματα το οικονομικό επιτελείο προσπαθούσε να τα βρει με τους εκπροσώπους των Θεσμών για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν την διαπραγμάτευση. Και οι δυο πλευρές φάνηκε ότι δεν μπορούν να καταλήξουν σε συμφωνία, παρά την αισιοδοξία που προσπαθούσε να καλλιεργήσει τουλάχιστον η ελληνική κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου παρότι υπήρξε πρόοδος στα «μεγάλα θέματα», πρέπει να κλείσουν και τα «μικρά».

«Αποφασίστηκε παύση συζητήσεων για να πάμε στην Ουάσιγκτον. Συμφωνούμε και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική Κυβέρνηση ότι υπήρξε πρόοδος στα μεγάλα θέματα που χρειάζονται για να φτιάξουμε ένα ισχυρό κείμενο για συμφωνία. Θα επιστρέψουν μετά τη Δευτέρα για να τελειώσει αυτή η συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 22/4.

Θα καταλήξουμε στο staff level agreement λίγο πριν το Eurogroup. Υπάρχει μεγάλη πρόοδος σε πολλά μεγάλα θέματα αλλά επειδή υπήρχαν πολλά μικρά δεν έβγαινε να γραφτεί το staff level agreement όσο περνούσε ο καιρός και γι αυτό το λόγο δε θα μπορούσαμε να το κλείσουμε μέχρι σήμερα…»

Διαβάστε περισσότερα στο toxrima.gr.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa